A Free Template from Joomlashack

A Free Template from Joomlashack

แบบสำรวจ

ท่านกำลังใช้ระบบปฏิบัติการ (OS) อะไรอยู่ ?
 

Search

ผู้เข้าเว็บขณะนี้

เรามี 910 บุคคลทั่วไป ออนไลน์
กฎแห่งกรรม - เรื่องเล่าปาฏิหาริย์ ศิษย์อรหันต์ หลวงพ่อพุธ ฐานิโย PDF พิมพ์ อีเมล
เขียนโดย Administrator   
วันศุกร์ที่ 17 พฤษภาคม 2013 เวลา 06:31 น.

 

 

 

เรื่องเล่าปาฏิหาริย์ ศิษย์อรหันต์ หลวงพ่อพุธ ฐานิโย

ปาฏิหาริย์มีจริง (จากประสบการณ์เรื่องจริงของตนเองครับ เกี่ยวกับธรรมะ)

          เมื่อวันที่ 30 มิถุนายน 2552 ขณะที่ผมขับรถยนต์ กลับบ้าน เมื่อเวลา ประมาณ 2 ทุ่ม ผ่านห้างแม็คโคร ถนนมิตรภาพ อ.เมือง จ.นครราชสีมา และจอดรถรอไฟแดงอยู่ที่ 4 แยกโรงแรมพีกาซัส ผมจอดชิดขวาเพื่อที่จะยูเทิร์น


จากคำบอกเล่าของผู้เห็นเหตุการณ์ ( ช่างเบียร์ โทร. 081-7757039) เขาบอกผมว่า รถผมจอดอยู่คันที่ 6 คันข้างหน้ารถผมเป็นรถฟอร์ด

 

เหตุการณ์ไม่คาดฝันได้เกิดขึ้น เมื่อมีรถสิบล้อ บรรทุกหินยี่ห้ออีซูซุ ป้ายทะเบียน จ.บุรีรัมย์ วิ่งมาจากเลนที่ 2 พุ่งเข้าชนท้ายรถของผมอย่างแรง จนรถผมชนไปที่รถคันหน้าคือรถฟอร์ด และชนต่อไปอีก 4 คัน ความแรงของการชนทำให้รถผมกระเด็นมาอยู่ด้านหน้าสัญญาณไฟเขียวไฟแดงพอดี ความรู้สึกในขณะนั้นราวกับฟ้าถล่มแผ่นดินทลายก็ไม่ปาน

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว  สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

หลังจากนั้น ผมได้ร้องเรียกให้คนช่วย ซึ่งก็มี ช่างเบียร์ และ พี่อีกคนหนึ่ง มาอุ้มผมออกจากตัวรถ ทางด้านหน้าต่างด้านคนขับ ผมต้องออกทางหน้าต่างรถ เพราะประตูด้านคนขับไม่สามารถเปิดได้ และรถผมก็ติดแก๊สแอลพีจีด้วย

 

พอผมออกจากรถมาแล้ว ผมก็มานั่งอยู่กลาง 4 แยกที่เกิดเหตุ ตอนนั้นผมมีสติสัมปชัญญะดีอยู่ ช่างเบียร์ได้มาเขียนเบอร์โทรศัพท์ที่มือของผมไว้ เขาบอกว่า เขาเห็นเหตุการณ์ทุกอย่าง หากมีอะไรให้ติดต่อเขาได้


ในช่วงนั้นก็มีบรรดาไทยมุงมาดูเหตุการณ์จำนวนมาก เพราะเป็นอุบัติเหตุที่รุนแรงมาก มีรถที่ถูกชนกันทั้งหมด 7 คัน ส่วนคนขับรถสิบล้อได้เผ่นหนีไปตามระเบียบแล้ว (อันนี้เป็นระเบียบของรถสิบล้อ)

 

สักพักหนึ่ง มีคนตะโกนว่า แก๊สรั่ว ๆ เพราะรถผมเป็นรถใช้แก๊ส บรรดาผู้คนก็วิ่งหนีกัน ผมก็ตกใจเดินเท้าเปล่าออกมาหลบที่หน้าสำนักงานการไฟฟ้าฝ่ายผลิต ก่อนจะมีรถดับเพลิงเอาน้ำมาฉีดที่รถผมเพื่อป้องกันแก๊สระเบิด

 

พอดีกับช่วงนั้นรถพยาบาลของโรงพยาบาลมหาราช ได้มาจอดอยู่ที่กลาง 4 แยกพอดี ผมจึงได้ขึ้นรถพยาบาลโดยสภาพตัวเปล่าไม่ได้ใส่รองเท้า และไม่ได้เอาข้าวของอะไรออกมาจากรถสักชิ้นเดียว


รถพยาบาลนำผมไปส่งที่โรงพยาบาลมหาราช จังหวัดนครราชสีมา เพราะผมมีอาการเจ็บหน้าอก หมอนำผมไปเอ็กซเรย์กระดูกซี่โครงและเอ็กซเรย์สมอง โชคดีซี่โครงไม่หัก หรือสมองบอบช้ำแต่อย่างใด จะมีแต่อาการเจ็บที่หัวบวมปูด และรอยฟกช้ำดำเขียวที่ขาด้านซ้าย รวมถึงมีเลือดไหลที่มือทั้ง 2 ข้าง และที่เท้าด้านซ้าย


ผู้จัดการร้านอาหารที่ผมมีหุ้นอยู่ 2 คน (คุณน้อยกับคุณเล็ก) ได้เข้ามาเยี่ยมผม และแม่ผมก็ตามมาเยี่ยม พร้อมทั้งนำตัวผมกลับบ้านเพราะหมอตรวจแล้ว ลงความเห็นว่าไม่ได้เป็นอะไรมากถึงกับต้องนอนโรงพยาบาล

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว  สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ
รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว
สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ
ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

ผมกลับมารักษาตัวที่บ้าน โดยหมอให้ยามากิน ผมรู้สึกเจ็บร้าวซี่โครงมากในช่วง 10 วันแรก ไม่สามารถทำอะไรได้เลย โดยปกติ ผมจะออกกำลังกายทุกวัน คือ วิ่งจ๊อกกิ้ง 6 รอบสนาม (7.5 กิโลเมตร), ชกกระสอบทราย 200 ครั้ง , เล่นบาร์คู่ 10 ครั้ง , เล่นบาร์เดี่ยว 5 ครั้ง , ซิทอัพ และ ยกน้ำหนัก ฯลฯ โดยผมไม่สามารถทำสิ่งเหล่านี้ได้เลย ที่พยายามทำได้มากที่สุดก็คือการเดินรอบสนามเท่านั้น

 

ในช่วง 10 วันแรก ผมปวดร้าวซี่โครงมาก แม่ผมจึงได้เปลี่ยนให้ผมไปรักษาตัวที่โรงพยาบาลกรุงเทพ ซึ่งหมอที่โรงพยาบาลกรุงเทพได้ตรวจผมและบอกว่าซี่โครงกระดูกอ่อนหัก ต้องรักษาตัวประมาณ 2 เดือน โดยหมอให้ยามากิน


ผมคิดว่าปาฏิหาริย์จากบุญบารมีของพระเดชพระคุณหลวงพ่อพุธ ฐานิโย ช่วยคุ้มครองผมไว้ ทำให้ผมไม่ถึงกับเสียชีวิต หรือ พิการ ทั้งๆ ที่รถผมพังยับเยิน ชนิดซ่อมไม่ได้ ดังภาพที่เอามาให้ดูกัน

คลิกที่รูปภาพ  เพื่อชมภาพรถยนต์ของผมที่พังยับเยิน

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว
สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ
ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

 

 

ที่ผมเอ่ยนาม “หลวงพ่อพุธ” ก็เพราะว่าผมได้ศึกษาและปฏิบัติธรรมตามคำสั่งสอนของท่านมาตลอด ผมมีความซาบซึ้งและเห็นคุณค่าของคำสอนของหลวงพ่อเป็นอันมาก จึงได้จัดทำเว็บไซต์ของหลวงพ่อพุธ ฐานิโย www.thaniyo.com และ www.thaniyo.net เพื่อเผยแพร่หลักธรรมของท่าน และได้ทำสติกเกอร์ นำไปติดที่รถของผมรอบคันเลยครับ นับได้ 7 ตำแหน่ง ดังรูปภาพที่เอามาให้ดู

 

คลิกที่รูปภาพ  เพื่อชมภาพรถยนต์ของผมที่พังยับเยิน

ผมใช้เวลาในการรักษาตัวนานถึง 3 เดือน จึงหายเป็นปรกติ ผมเชื่อว่าการได้ปฏิบัติธรรม สามารถเปลี่ยนแปลงชะตาชีวิตได้ ทำให้เรื่องหนักและร้ายแรง ให้เบาลงได้ ดังเหตุการณ์จริงที่ผมได้ประสบมา ผมไม่อยากให้เหตุการณ์แบบนี้เกิดขึ้นกับใครเลยครับ บนโลกใบนี้

 

ถ้าท่านใดที่สนใจธรรมะ ขอเชิญชวนท่านมาปฏิบัติธรรมร่วมกันโดยเปิดดูเว็บไซต์ www.thaniyo.com หากท่านนำไปประพฤติปฏิบัติ ยึดถือเป็นหลักในการดำเนินชีวิตแล้ว ผลของการปฏิบัตินั้นย่อมเกิดกับท่านและครอบครัวของท่านแน่นอน

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว  สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว
สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ
ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

รูปรถของผมตอนเกิดเหตุ เวลา ประมาณ 2 ทุ่ม ช่างเบียร์ เป็นคนถ่ายรูปไว้ด้วยโทรศัพท์มือถือ ครับ  ผมไม่อยากให้เหตุการณ์แบบนี้เกิดขึ้นกับใครเลยครับ บนโลกใบนี้
รูปรถของผมตอนเกิดเหตุ เวลา ประมาณ 2 ทุ่ม ช่างเบียร์ เป็นคนถ่ายรูปไว้ด้วยโทรศัพท์มือถือ ครับ ผมไม่อยากให้เหตุการณ์แบบนี้เกิดขึ้นกับใครเลยครับ บนโลกใบนี้

เชิญชมรูปภาพรถยนต์ของผมที่พังยับเยิน ได้ที่

http://www.visitwallpapers.com/gallery_new/main.php?g2_itemId=71501

 

 


ขอแสดงความนับถือ
นายวิโรจน์ จงขวัญยืน
ลูกศิษย์หลวงพ่อพุธ ฐานิโย
โทร. 081-905-4000, 044-261404
อีเมล์ อีเมลนี้จะถูกป้องกันจากสแปมบอท แต่คุณต้องเปิดการใช้งานจาวาสคริปก่อน

 

วิธีอยู่เหนือดวงชะตา (ถ้าดวงตก)

1. ถือศีล 5 ตลอดชีวิต (หาโอกาสถือศีล 8 หรือศีลอุโบสถบ้าง)

 

2. ถวายสังฆทานให้มากๆ (บ่อยๆ) ที่สุดเท่าที่จะทำได้ ถ้าดวงกำลังตก หรือมีเคราะห์ ภายใน 3 วัน ต้องไม่ต่ำกว่า 7 วัด ถ้าได้ 9 วัดจะยิ่งดี ถ้าได้มากกว่านั้นจะดีเลิศ (หลังทำสังฆทาน อย่าลืมกรวดน้ำอุทิศให้เจ้ากรรมนายเวร และผู้มีพระคุณทุกท่านด้วย)

 

3. ปล่อยนก ปลา เต่า หอยขม หอยโข่ง โค กระบือ หรือสัตว์ที่กำลังจะถูกฆ่า ฯลฯ โดยด่วน
(การกินเจ เป็นการละเว้นจากการเบียดเบียนสัตว์ ถ้ากินเจได้ทุกวันยิ่งดีเลย ชะตาชีวิตจะเปลี่ยนแปลงไปในทางที่ดีขึ้นเรื่อยๆ เห็นผลมาหลายรายแล้ว)

 

4. ทำบุญ ใส่บาตรพระทุกวันอย่างน้อยวันละ 1 รูป ถ้าได้มากเท่าไรยิ่งดี (กรวดน้ำอุทิศให้เจ้ากรรมนายเวรด้วย)

 

5. สงเคราะห์คนชราที่เร่ร่อนขาดคนอุปถัมภ์เลี้ยงดู เด็กกำพร้า เด็กพิการ ผู้ด้อยโอกาส ฯลฯ สม่ำเสมอ

 

6. ให้ทานคนขอทาน คนยากจน คนตกยาก โดยเต็มใจและเมตตาสงสารอย่างแท้จริง และฝึกเป็นผู้ให้จนติดเป็นนิสัย คนขอทานที่ร่างกายไม่พิการ แต่จิตวิญญาณและสมองของเขาพิการและถูกปิดโดยกรรมเก่าหรือกรรมปัจจุบัน ให้เป็นเช่นนั้นได้ คือต้องมาขอทาน เพื่อสอนให้คนรู้จักการให้

 

7. มีความจริงใจ บริสุทธิ์ใจกับทุกๆคน ให้อภัยผู้อื่นเสมอ มองหาแต่ความผิด ความบกพร่องของตนเอง และพยายามแก้ไขจนสำเร็จในที่สุด (ข้อนี้สำคัญที่สุด) คนเลวคนชั่วจะมองหาแต่ความเลวของผู้อื่น

 

8. สวดมนต์ ทำวัตรเช้า-เย็น เป็นประจำสม่ำเสมอ (อานิสงส์ที่เห็นได้ชัดคือ จะมีความอุดมสมบูรณ์ในเครื่องบริโภค)

 

9. ไม่นินทาว่าร้าย อิจฉาริษยาผู้อื่นเมื่อเขาผิดพลาด หรือได้ดีกว่าตน มองแต่ความผิดพลาดบกพร่องของตนเอง และพยายามแก้ไข การกล่าวโทษว่าร้ายผู้อื่นถึงแม้จะจริงก็ตาม เราก็จะได้รับผลตามที่ตำหนิติเตียนหรือกล่าวร้ายเขาหนักยิ่งกว่าหลายเท่า

 

10. ไม่ถือสา โกรธเคืองผู้ใด หรือผูกอาฆาตพยาบาท จองเวรใคร เพราะผู้ที่ทำให้เราโกรธหรือไม่พอใจ เป็นการทำบาป ทำผิด หรือโง่อยู่แล้วที่ทำพฤติกรรมนั้น ถ้าเราโกรธตอบแสดงว่าเราก็เลวเช่นเดียวกับเขาเช่นกัน และยิ่งเลวกว่า 2 เท่า เพราะรู้แล้วยังทำอีก ให้แผ่เมตตาหรือวางเฉย (จงให้อภัยผู้อื่น เหมือนอย่างที่เราต้องการให้ผู้อื่นให้อภัยเรา เมื่อเราทำผิดพลาด)

 

11. ให้พยายามทำใจให้รักเมตตาสงสารคนและสัตว์ทุกๆคน เพราะเขาเกิดมาก็เป็นทุกข์ เช่นเดียวกับเรา คือทุกข์เพราะการเกิด ความแก่ ความเจ็บป่วย ความตาย ความพลัดพราก จากของรัก ความไม่สมหวัง ในทุกๆสิ่งที่ปรารถนา (ได้มาแล้วย่อมเสียไป) ในที่สุดเพราะความไม่เที่ยงของสรรพสิ่ง อยู่กับเราชั่วขณะหนึ่งแล้วแปรเปลี่ยนไป ในที่สุดเช่นนี้ทุกๆสรรพสิ่งในโลกนี้

 

12. ทุกครั้งที่ทำความดี จะรู้สึกมีความสุข อิ่มใจ สดชื่น แจ่มใส ขณะนั้นบุญกุศลเกิดเต็มเปี่ยม จงแบ่งความสุขเหล่านั้นคือผลบุญให้กับเจ้ากรรมนายเวร โดยการไม่ลืมอุทิศผลบุญกุศลให้กับเจ้ากรรมนายเวรทุกๆครั้งด้วย และแถมท้ายด้วยขออโหสิกรรมกับเขาด้วย เสร็จแล้วแผ่เมตตาอุทิศผลบุญกุศลให้พ่อแม่ ผู้มีพระคุณต่อเราทุกๆคนด้วย

 

13. ถ้ามีโอกาสและมีเงินพอ ให้เดินทางไปสักการะพระบรมสารีริกธาตุขององค์สมเด็จพระสัมมาสัมพุทธเจ้า จะเป็นที่ประเทศไทย, อินเดีย, ศรีลังกา หรือ ประเทศจีนก็ได้

 

14. แจกหนังสือธรรมะ หรือ CD ธรรมะ เป็นวิทยาทาน โดยไม่หวังผลตอบแทน


แก้ไขล่าสุด ( วันพุธที่ 10 กันยายน 2014 เวลา 04:46 น. )
 

คอมเมนต์คอมเมนต์  

 
0 #2047 Annett 2020-10-26 09:16
obviously like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts.
Many of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to inform the truth nevertheless I will surely
come again again.

Here is my blog ... custom enamel
pins: http://webpage50582.suomiblog.com/the-single-best-strategy-to-use-for-custom-lapel-pins-11057831
อ้างอิง
 
 
0 #2046 Kitty 2020-10-26 09:11
Good post. I certainly love this website. Keep it up!


my web site - Jeremy: http://youtube.porn-stars.org/blogs/viewstory/151
อ้างอิง
 
 
0 #2045 Luann 2020-10-26 09:08
The other day, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive
a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views.
I know this is totally off topic but I had to share it with someone!


Visit my blog post ... https://mbnbabyblog.com/male-enlargement-and-how-penis-extenders-work-18/: https://razdolie.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://mbnbabyblog.com/male-enlargement-and-how-penis-extenders-work-18/
อ้างอิง
 
 
0 #2044 Virgil 2020-10-26 09:06
Just what I was searching for, thank you for posting.

My page ... Ultra Keto White Reviews: https://trainingteachers.org.za/groups/5-strategies-for-success-regarding-ketogenic-diet-738932862/
อ้างอิง
 
 
0 #2043 Roslyn 2020-10-26 09:06
My spouse and I stumbled over here by a different web address and thought I might check things out.

I like what I see so now i am following you. Look forward to exploring your
web page for a second time.

Feel free to visit my page: Redwood Lodge CBD Oil Review: http://coutureconfectionsny.com/2020/10/precisely-ways-to-put-at-the-cannabis-withdrawal/
อ้างอิง
 
 
0 #2042 Vallie 2020-10-26 09:04
Terrific paintings! That is the kind of information that are meant
to be shared around the net. Disgrace on Google for now not positioning this submit higher!

Come on over and visit my website . Thank you =)

Feel free to visit my blog post - https://medchoicecbd.net/: https://www.carhubsales.com.au/user/profile/198060
อ้างอิง
 
 
0 #2041 Tyree 2020-10-26 08:56
Checkist of 390 accessible hotels in Gurgaon.

Here is my web-site russian escorts in delhi: https://www.toprussianescort.com/
อ้างอิง
 
 
0 #2040 Katherin 2020-10-26 08:56
It's perfect time to make a few ⲣlaqns for the lolng run and it's time to be happy.
I have leаrn this post andⅾ if I may I wiѕh to suggest you some interesting
issues or advice. Maybe yyou can write next artices referring to this article.
Iwant to read more things approximately it!

Herre iss my webpage :: һandᥙk murah - https://boadillabook.es/groups/lokasi-handuk-merah-putih-surabaya-tersohor: https://boadillabook.es/groups/lokasi-handuk-merah-putih-surabaya-tersohor/,
อ้างอิง
 
 
0 #2039 Phillipp 2020-10-26 08:54
My partner and I absolutely love your blog and find most of your post's to be just what I'm looking for.

Do you offer guest writers to write content available for you?
I wouldn't mind publishing a post or elaborating on a few of
the subjects you write with regards to here. Again, awesome blog!


My website; Ultra Keto White Advanced Weight Loss: http://coutureconfectionsny.com/2020/10/carb-cycling-what-are-many-names-of-the-carb-cycling-diet-13/
อ้างอิง
 
 
0 #2038 Carlo 2020-10-26 08:52
Nice bⅼog! Is your tһeme custom made or
did you download it froрm somewhere? A theme ⅼike yours withh a feԝ simple tweeeks would really ake my blog shine.
Ⲣlease let me know where you got yoսr theme.
Thank you

Fеel free to sսrf to my bⅼog post judi bola
online (havethesay.cafe24.com: http://havethesay.cafe24.com/board_nmVD57/175326)
อ้างอิง
 
 
0 #2037 Rochell 2020-10-26 08:52
Useful information. Fortunate me I discovered your website unintentionally ,
and I am stunned why this coincidence didn't took
place in advance! I bookmarked it.

my blog ... Firm MX Male Enhancement Reviews: http://www.dealsandwheels.com/Redirect.aspx?destination=http://biologplace.com/user/profile/262993
อ้างอิง
 
 
0 #2036 Ellie 2020-10-26 08:47
I needed to post you one little note to say thank you again relating to the beautiful methods you
have shared on this site. It has been tremendously generous with you to deliver publicly exactly what
numerous people might have made available for an electronic book in order to make
some bucks on their own, particularly now that you might well have tried it if you ever desired.
These creative ideas likewise acted like a good way to be aware that other people online have a similar
interest just as mine to figure out great deal more regarding this
issue. I am sure there are numerous more pleasant instances ahead for individuals that check out your blog.


Here is my homepage; http://holisticgreenscbdoil.com/: https://www.freeadspostingsite.com/user/profile/46072
อ้างอิง
 
 
0 #2035 Vernita 2020-10-26 08:43
You should be a part of a contest for one of the highest quality websites on the web.
I am going to recommend this web site!

Look at my blog: Goto: https://virtuoso.openlifedata.org/describe/?url=https://www.qoocle.com/groups/how-obtain-weight-and-make-mass-obtaining-to-fat-1711964993/
อ้างอิง
 
 
0 #2034 Mattie 2020-10-26 08:42
Can I simply just say what a relief Back to Calendar: http://townoflogansport.com/about-logansport/Calendar/Details/14-09-18/Food_Bank_Open.aspx?Returnurl=https://onlinecourses.martwayne.com/groups/are-calorie-burning-diets-really-the-best/ uncover an individual who genuinely
understands what they're discussing on the internet. You actually realize how to
bring an issue to light and make it important.

More and more people should check this out and understand this side of the story.
It's surprising you are not more popular since you definitely have the gift.
อ้างอิง
 
 
0 #2033 Rayford 2020-10-26 08:31
May I simply say what a relief to find somebody who genuinely knows what they're discussing
on the internet. You definitely understand how to bring
an issue to light and make it important. A lot more people must check this
out and understand this side of your story. I can't believe you aren't more popular because
you surely have the gift.

Visit my blog - sears carpet and upholstery cleaning reviews: http://www.navyradio15narathiwat.com/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=MaryjoCpx
อ้างอิง
 
 
0 #2032 Serena 2020-10-26 08:29
Good day! I just want to give you a huge thumbs up for your excellent information you have right
here on this post. I am coming back to your blog for more soon.

my homepage: 2021 SEAT: http://www.in7788.com/space-uid-226862.html
อ้างอิง
 
 
0 #2031 Miranda 2020-10-26 08:29
Thanks for your review! I liked the tactics,
I will definitely try!

Here is my web site: situs idn poker online: http://www.shinobioutfitters.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.lonelyplanet.com%2Fprofile%2FFlorabseldon935401
อ้างอิง
 
 
0 #2030 Michel 2020-10-26 08:28
My brother recommended I might like this web site.
He was totally right. This post actually made my day.
You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!


Stop by my web page - 繼續: http://www.bausch.com.tw/zh-tw/redirect/?url=https://www.24propertyportugal.com/user/profile/358268
อ้างอิง
 
 
0 #2029 Modesto 2020-10-26 08:16
I intended to put you this bit of observation to help thank you very much yet
again considering the lovely basics you've featured here.
It is simply tremendously open-handed of people like you to provide unreservedly
all many people would've marketed as an e-book to get some
cash on their own, particularly considering that you might well
have done it if you considered necessary. Those suggestions in addition acted to provide a good way to fully
grasp other people have the identical fervor
similar to my personal own to grasp much
more pertaining to this condition. Certainly there are
millions of more pleasurable opportunities in the future for many who
read through your site.

My homepage :: کلیک کنید: http://uniabroad.ir/go/?url=https://www.classified.kukooo.com/author/kristopherb/
อ้างอิง
 
 
0 #2028 Annis 2020-10-26 08:05
Hello! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for
this site? I'm getting sick and tired of Wordpress because I've had issues
with hackers and I'm looking at options for another platform.
I would be awesome if you could point me in the direction of a
good platform.

Feel free to surf to my website :: rv repair service orange county: https://asia.google.com/url?q=https%3A%2F%2Focrv.pro/rv-furniture-near-me&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNGaY_nlK9ozc51fqwjiVdMaYZL7rg
อ้างอิง
 
 
0 #2027 Quyen 2020-10-26 07:59
You're so interesting! I do not suppose I've truly read something
like this before. So wonderful to discover another
person with unique thoughts on this issue. Seriously..
many thanks for starting this up. This web site is
one thing that's needed on the web, someone with a little originality!


my blog post :: Keto Slim BHB Review: http://instocknews.qhub.com/member/1934534
อ้างอิง
 
 
0 #2026 Jestine 2020-10-26 07:49
Nice blog here! Also your site loads up fast!
What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
I wish my website loaded up as quickly as yours lol

Also visit my website; KetoSlim BHB: http://vinochok-dnz17.in.ua/user/ZPJBrendan/
อ้างอิง
 
 
0 #2025 Jess 2020-10-26 07:47
Awesome info it is surely. I've been seeking for this info.


Also visit my blog ... One Shot Keto
Pills: http://moonnbao.com/index.php?mid=sub_05_01&document_srl=716625
อ้างอิง
 
 
0 #2024 Jani 2020-10-26 07:45
Hi there, You've done an incredible job. I'll definitely
digg it and in my opinion suggest to my friends.

I'm sure they'll be benefited from this website.

Feel free to visit my homepage :: auto glass insurance claim: https://images.google.pl/url?q=https://cajunkyardsnearme.com
อ้างอิง
 
 
0 #2023 Sophie 2020-10-26 07:39
Superb blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
I'm hoping to start my own site soon but I'm a little lost on everything.
Would you advise starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option? There are so many choices out there that I'm totally confused ..

Any ideas? Bless you!

my website ... https://solohostbook.com/index.php/MarionBello87: http://moonnbao.com/index.php?mid=sub_05_01&document_srl=677868
อ้างอิง
 
 
0 #2022 Margarito 2020-10-26 07:38
Very good blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
I'm hoping to start my own blog soon but I'm a little lost on everything.
Would you suggest starting with a free platform like Wordpress
or go for a paid option? There are so many choices out there that I'm totally confused ..
Any recommendations ? Thanks!

my web-site :: AhuiaOvaTayla's Website: https://forum.streamclix.com/punbb/viewtopic.php?id=117807
อ้างอิง
 
 
0 #2021 Loretta 2020-10-26 07:38
Heya i'm for the first time here. I came across this
board and I find It really useful & it helped me out much.
I hope to give something back and help others like
you aided me.

My web site: 샌즈카지노: https://gardenexpress.cl/producto/rosa-real-touch-5/
อ้างอิง
 
 
0 #2020 Elisha 2020-10-26 07:35
Some genuinely nice stuff on this web site, I love it.


Feel free to visit my blog - http://decoratorsheaven.com/user/profile/626292: https://www.thri.xxx/redirect?url=http://decoratorsheaven.com/user/profile/626292
อ้างอิง
 
 
0 #2019 Barry 2020-10-26 07:32
I couldn?t resist commenting. Exceptionally well written!

my webpage :: https://wiki.cazsimworld.com/CruzbiAlbersnh: http://bbs.ffsky.com/home.php?mod=space&uid=5531967&do=profile&from=space
อ้างอิง
 
 
0 #2018 Christy 2020-10-26 07:24
Outstanding post, you have pointed out some fantastic
points, I as well think this is a very superb website.


My homepage - [ПЕРЕЙТИ]: http://6.7ba.biz/out.php?url=https://onlinecourses.martwayne.com/groups/all-natural-female-aphrodisiac-its-finally-her-turn-1189803137/
อ้างอิง
 
 
0 #2017 Trena 2020-10-26 07:19
Hello.This article was really remarkable, particularly because
I was browsing for thoughts on this issue last Thursday.


Also visit my blog; Taip: http://drakonas.wip.lt/redirect.php?url=https://alllisbon.com/author/irwin92876/
อ้างอิง
 
 
0 #2016 Camille 2020-10-26 07:14
hi!,I love your writing so so much! share we communicate extra about your article on AOL?
I need an expert in this area to resolve my problem.
May be that's you! Looking ahead to see you.

My web-site :: http://www.usafreeclassifieds.org/classifieds/user/profile/194898: https://textafied.com/punbb/profile.php?id=24660
อ้างอิง
 
 
0 #2015 Dan 2020-10-26 07:13
We stumbled over here oming from a different web page and thojght
I should check things out. I like wnat I see so now i'm following you.

Look forward to looking into your web page again.

Here is mmy homepge ... gloucester chinese; Juli: https://www.facebuzz.com/external_link/?url=http://Www.Indiatakeaway.com/bristol-road/,
อ้างอิง
 
 
0 #2014 Pat 2020-10-26 07:04
Howdy! Would you mind if I share your blog with my zynga group?
There's a lot of folks that I think would really enjoy
your content. Please let me know. Thanks

Also visit my web-site http://relievecbdgummies.com/: http://www.funkyfreeads.com/user/profile/148122
อ้างอิง
 
 
0 #2013 Sandy 2020-10-26 07:03
I visited many web sites but the audio feature for audio songs present at this website is truly
fabulous.

My web blog ... 메리트카지노: https://www.88pk8.com/home.php?mod=space&uid=16559&do=profile&from=space
อ้างอิง
 
 
0 #2012 Mikayla 2020-10-26 06:59
Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital
to assert that I get in fact enjoyed account your blog
posts. Anyway I'll be subscribing to your feeds
and even I achievement you access consistently quickly.

Feel free to surf to my page; pull a part used cars: https://bakergame84.over-blog.com/2020/09/cause-of-hair-decrease-of-women-the-role-of-dht-sebum.html
อ้างอิง
 
 
0 #2011 Laurene 2020-10-26 06:47
I really like what you guys are up too. This kind of clever work and reporting!
Keep up the terrific works guys I've included you guys to my own blogroll.


Review my web blog; http://dominxpills.com/: http://www.fivedollarclassifieds.com/user/profile/147675
อ้างอิง
 
 
0 #2010 Georgianna 2020-10-26 06:47
I love the efforts you have put in this, thanks for
all the great blog posts.

Visit my web-site ... Quick Burn Keto Review: https://www.kiagoos.com/author/jaimemead3/
อ้างอิง
 
 
0 #2009 Marilyn 2020-10-26 06:47
This is a topic that's close to my heart... Best wishes! Exactly where are your contact details though?


Also visit my page: http://relievecbdgummies.com/: https://www.carhubsales.com.au/user/profile/209741
อ้างอิง
 
 
0 #2008 Aretha 2020-10-26 06:43
Rattling informative and wonderful anatomical structure
of articles, now that's user pleasant (:.


Here is my web site; http://ultrasonicketo.net/: http://www.l2monkey.com/forum/index.php?topic=348759.0
อ้างอิง
 
 
0 #2007 Hermelinda 2020-10-26 06:35
Hello friends, nice post and fastidious arguments commented at
this place, I am in fact enjoying by these.

Take a look at my webpage Custom Rv Repair Near
Me: https://plus.google.com/url?sa=t&url=https://ocrvcenter.info/vacuum-truck-collision-repair-shop-near-me
อ้างอิง
 
 
0 #2006 Kerry 2020-10-26 06:32
Hi! Do you use Twitter? I'd like to follow you if
that would be ok. I'm undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.My web-site =68.ARBXx16g5p31FXxil3s3iaUW3Yw9wi-MAZLJabdG4S4yp2 y2pmDC0lZ5v6oIs 52NYZE1XuxUbnLuRvGArpJ DB0HzWUdgWPHtOw tdKw1daLTlApADpZexW8 ue920Re-PrF8lqyO7CCBlZd 2txMm27yYCOUSYf kfwRcDyMt7PYc-QfORcZgBVf9tMwZ RdOdVDC8P-9Ii78FRW0StveOg XdPNTU9U7NzpGQI lGnDjTxOqvLaJEQ Nn4TqjPoeOe2zV8 iBt0x4Lo4-_iikHyM7N3uD0pHoaXP8ygeHD mEYTbAAtn6q2laH JpQufsSN4GQ60RK UCbmdcGanH4vrch gg1fdo1A&__tn__=kC-R]auto accessories: https://www.facebook.com/junkyardforum/?hc_ref=ARR3Zu06j3cqgvCY4dAlA8oldMw8GsCMmPqm7TItM4Ds5vp-8sWsAykZl1OXkEUbrBY&fref=nf&__xts__[0
อ้างอิง
 
 
0 #2005 Athena 2020-10-26 06:32
This post is worth everyone's attention. When can I find out more?My site - QuickBurn Keto: https://payadsocial.com/index.php/blog/330192/not-another-diet-article-cyclical-ketogenic-diet/
อ้างอิง
 
 
0 #2004 Moshe 2020-10-26 06:29
Hello mates, fastidious post and pleasant arguments commented here,
I am actually enjoying by these.

Here is my page: Taip: http://puka.wx.lt/redirect.php?url=http://www.articledude.com/classifieds/user/profile/274291
อ้างอิง
 
 
0 #2003 Felipe 2020-10-26 06:17
I've learn several excellent stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting.

I wonder how a lot attempt you set to create any such excellent informative
site.

Here is my web site; 우리카지노: http://gaiasalon.com/2019/06/18/grandelash-at-gaia/
อ้างอิง
 
 
0 #2002 Jenny 2020-10-26 06:15
I read this post completely regarding the comparison of
latest and previous technologies, it's amazing article.


Here is my web blog; http://www.avianoslist.com/blog/author/adalbertoo7/: http://new.mtas.ru/bitrix/rk.php?goto=http://www.avianoslist.com/blog/author/adalbertoo7/
อ้างอิง
 
 
0 #2001 Sherryl 2020-10-26 06:14
Lovely just what I was looking for. Thanks to the author for
taking his clock time on this one.

Feel free to visit my web blog ... http://www.avianoslist.com/blog/author/kirbystrehl/: http://uc.56cargo.net/en-US/User/Login?url=http://www.avianoslist.com/blog/author/kirbystrehl/
อ้างอิง
 
 
0 #2000 Franklyn 2020-10-26 06:08
Normally I do not learn article on blogs, but I would like to
say that this write-up very pressured me to check
out and do it! Your writing style has been surprised me.
Thank you, quite nice article.

Also visit my blog post :: 우리카지노: http://soupandbread.net/2019/08/21/a-summer-report-from-veggie-bingo/
อ้างอิง
 
 
0 #1999 Isabella 2020-10-26 06:03
Woh I like your blog posts, saved to bookmarks!


my page; Natural Relief
CBD Hemp Oil: https://onlinecourses.martwayne.com/groups/cancer-cures-part-3-seeds-977371486/
อ้างอิง
 
 
0 #1998 Clifton 2020-10-26 05:49
Bookmaker 1xbet in Italia https://www.freeads-leeds.co.uk/user/profile/3588
La societa di scommesse 1xBet Italia e una societa di origine russa.
La societa di scommesse fornisce i propri servizi ad utenti maggiorenni di tutto il mondo.
Il sito si trova sempre nelle posizioni di primo piano per
il numero di clienti e la qualita degli eventi in linea.

Il sito e famoso per il proprio supporto tecnico, che risponde in pochi minuti, nonche
per i piacevoli gratuity sul primo deposito.

Storia di 1xbet Italia
L'organizzazione del gioco d'azzardo ha operato in tutto il mondo per
oltre 10 anni, ma individual nel 2015 e arrivata in Italia.

I giocatori italiani preferiscono proprio 1xbet a causa
dell'ampio investimento della societa di scommesse sui
giocatori popolari del nostro paese.

Il sito ha guadagnato popolarita anche grazie al
servizio 1xbetstreaming, il quale permette di scommettere direttamente mentre si guarda l'evento.


La societa di scommesse aumenta ogni anno il fatturato dei fondi e il numero di
utenti attivi. Su questo influiscono l'apertura del casino online aperto e le grandi partnership con grandi club.


Chelsea, Liverpool e Barcellona non sono gli unici nella lista delle sponsorizzazion i della societa di scommesse.


Licenza
Al momento, la societa di scommesse ha difficolta a causa
del rinnovo della licenza, ma nell'applicazione unstationary su Android e iOS e ancora possibile scommettere.

Per questo gli scommettitori del Brasile e dei paesi vicini possono scommettere normalmente.

Al momento, la societa e in trattativa per rinnovare la licenza e
continuare le attivita nel suo Paese.
Sistema remuneration 1xbet Italia
La societa di scommesse cerca di rafforzare la propria
posizione nel mercato delle scommesse con ampie offerte promozionali.
Il hand-out di benvenuto soddisfa i nuovi
arrivati e consente di aumentare il primo deposito della meta, fino a 100 euro.
Le condizioni di mean per ricevere il regalo sono le seguenti:
• e necessario versare almeno 1 euro sul conto;
• e necessario scommettere 5 volte l'importo versato per ricevere il regalo;
• le scommesse devono essere espresse da 3 eventi o piu;

• il coefficiente di ogni partita deve essere superiore a 1,40;
• e necessario recuperare il totale entro 30 giorni dalla ricezione del bonus.


Bonus aggiuntivi dal sito
I giocatori possono ricevere altri regali, move l'introduzione di
codici promozionali speciali al casino o alle scommesse.

Ci sono codici simili durante eventi sportivi su larga scala.
Nel corso di un grande evento, nel 2018, la societa ha offerto a tutti di ottenere 10 euro, che potevano essere giocati senza il rischio di perdere.


La linea di partite 1xbet al giorno supera i 1000 eventi.http://m.julibbs.cn/home.php?mod=space&uid=103279&do=profile
La compagnia di scommesse 1xBet riempie costantemente la propria
linea con partite ed eventi interessanti. In media, ogni giorno ci sono piu di 1000 eventi per
le scommesse.
L'amministrazione cerca di dare l'opportunita di scommettere non solitary sulle partite popolari, ma
anche sugli eventi regionali in Portogallo, in modo che tutti
possano scommettere a loro piacimento.

Roll in iniziare a scommettere su 1xbet Italia? aplicazioni
mobili 1xbet Italia: https://www.freeads-leeds.co.uk/user/profile/3588
Iniziare a scommettere su 1xbet Italia e molto semplice.
Occorre trovare il sito ufficiale su Google e registrarsi.
Ogni utente maggiorenne puo creare un profilo. Questo puo essere fatto in 4 modi:
อ้างอิง
 
 
0 #1997 Reta 2020-10-26 05:46
Y'a souvent des bugs ou on se fait repérer même en assommant les gardes

Feel free to surf to my website: cara daftar
idn poker: http://blueprintsfortomorrow.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=tradegameblog.com%2Fget-the-advantages-of-online-slot-machines%2F
อ้างอิง
 
 
0 #1996 Weldon 2020-10-26 05:46
Hello there! This article couldn?t be written much better!

Reading through this post reminds me of my previous
roommate! He constantly kept talking about this.
I most certainly will forward this information to him. Pretty
sure he'll have a good read. Thanks for sharing!

Here is my web blog; Ezra Sky Cream
Reviews: https://trainingteachers.org.za/groups/useful-skincare-tips-for-your-hot-and-sunny-summer-days-785170317/
อ้างอิง
 
 
0 #1995 Jefferson 2020-10-26 05:46
Hi i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i
read this paragraph i thought i could also make comment due to
this brilliant paragraph.

Review my website; купить трастовые и вечные ссылки: http://www.mi77b.cn/home.php?mod=space&uid=16017&do=profile&from=space
อ้างอิง
 
 
0 #1994 Heather 2020-10-26 05:45
What i do not understood is if truth be told how you are
no longer really a lot more smartly-favored than you might be now.
You are so intelligent. You know thus considerably relating to
this matter, produced me individually imagine it from numerous various angles.
Its like men and women aren't involved unless it is something to do with Woman gaga!
Your own stuffs outstanding. All the time take care of it
up!

My blog post ... http://ezraskycream.com/: http://decoratorsheaven.com/user/profile/633017
อ้างอิง
 
 
0 #1993 Lashunda 2020-10-26 05:43
Glad to be one of several visitors on this amazing internet site :
D.

Here is my web-site :: http://ezraskycream.com/: https://ads.wealthxo.com/user/profile/106398
อ้างอิง
 
 
0 #1992 Roslyn 2020-10-26 05:43
I rattling lucky to find this internet site on bing, just
what I was looking for :D also saved to fav.

Feel free to surf to my web-site :: http://ezraskycream.com/: https://solohostbook.com/index.php/RussLeavens0524
อ้างอิง
 
 
0 #1991 Doretha 2020-10-26 05:38
I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what
all is required to get set up? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
I'm not very web savvy so I'm not 100% certain. Any suggestions
or advice would be greatly appreciated. Thanks

my web-site: PaulRobbin's Website: http://www.nairacircle.com/viewtopic.php?id=204058
อ้างอิง
 
 
0 #1990 Charlie 2020-10-26 05:38
Currently it sounds like Wordpress is the top blogging platform available right now.
(from what I've read) Is that what you're using on your blog?


My website http://ezraskycream.com/: http://www.ecbay.com/user/profile/63084
อ้างอิง
 
 
0 #1989 Sam 2020-10-26 05:34
I got what you mean, thank you for posting. Woh I am happy to find this website through google.Feel free to surf to my web blog: http://www.groovyfreeads.com/user/profile/165593: http://diogenes.ru/bitrix/redirect.php?event1=out&event2=&event3=&goto=http://www.groovyfreeads.com/user/profile/165593
อ้างอิง
 
 
0 #1988 Taj 2020-10-26 05:31
Tu peux faire une vidéo ou tu recommence GTA 5

My page ... situs judi poker idn play: http://ncc.noor.jp/vsa/sachibbs/apeboard_plus.cgi/?popup=1&url
อ้างอิง
 
 
0 #1987 Franchesca 2020-10-26 05:27
Hey there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok.
I'm undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.


Look into my blog; Testoryl Male Enhancement: https://sybilalana.com/what-foods-and-diets-cause-low-libido-in-men-5/
อ้างอิง
 
 
0 #1986 Valeria 2020-10-26 05:26
Howdy very cool website!! Guy .. Beautiful .. Amazing ..
I will bookmark your website and take the feeds additionally?I'm satisfied to seek out so many useful info here in the put up,
we'd like develop extra strategies on this regard,
thank you for sharing.

my web blog Redwood Lodge CBD Reviews: http://moonnbao.com/index.php?mid=sub_05_01&document_srl=742001
อ้างอิง
 
 
0 #1985 Randy 2020-10-26 05:21
Postingan yang baik sekali. Aku menyukainya. Setiap orang tentu berkeinginan memiliki hunian yang mantap
dan nyaman. Namun, untuk memilih model & desain rumah yang pas dengan selera akan menjadi susah jika tidak mempunyai contoh bentuknya.
Dari sini kita akan menguraikan gambaran mengenai model
hunian minimalis terbaru. Karena selain nyaman, model terkini akan tepat
untuk anda yang ikut perkembangan zaman. rumah murah: http://mainlotto.com/board/284201
อ้างอิง
 
 
0 #1984 Indira 2020-10-26 05:20
Only wanna remark on few general things, The website style is perfect, the content
material is very fantastic :D.

My web-site; https://neozzle.com/user/profile/71157: https://bbs.ranmao.com/home.php?mod=space&uid=377178&do=profile
อ้างอิง
 
 
0 #1983 Lashay 2020-10-26 05:18
Hey there! Do you know if they make any plugins to
help with SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords
but I'm not seeing very good success. If you know of any please
share. Appreciate it!

Here is my blog post - Testo Blast Price: https://www.kiagoos.com/author/rodgercard/
อ้างอิง
 
 
0 #1982 Hollie 2020-10-26 05:12
fantastic issues altogether, you simply received a new reader.
What could you recommend in regards to your submit
that you made a few days in the past? Any certain?

Look into my site; Rundbecken: https://disqus.com/by/disqus_QrwonJQvKV/
อ้างอิง
 
 
0 #1981 Raul 2020-10-26 05:05
This design is wicked! You obviously know how to keep a reader amused.
Between your wit and your videos, I was almost moved to start
my own blog (well, almost...HaHa!) Fantastic job.
I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
Too cool!

Here is my web-site :: Lefa CBD Oil: http://www.nairacircle.com/viewtopic.php?id=204805
อ้างอิง
 
 
0 #1980 Shenna 2020-10-26 05:05
Thank you for sharing your info. I really appreciate your
efforts and I will be waiting for your next post thank you
once again.

Feel free to visit my blog - paypal konto einlesen: http://pisacanoeye.com/diabetes-vision-diabetic-retinopathy-diabetic-macular-edema/
อ้างอิง
 
 
0 #1979 Lawanna 2020-10-26 05:01
Incredible points. Outstanding arguments. Keep up the amazing
spirit.

My page https://www.postyourfreeads.com/user/profile/64844: http://xn----7sbq1agoob7gqa.xn--p1ai/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://www.postyourfreeads.com/user/profile/64844
อ้างอิง
 
 
0 #1978 Felica 2020-10-26 05:00
We would like to thank you all over again for the lovely ideas you offered Jeremy when preparing a post-graduate research as well as, most importantly,
pertaining to providing every one of the ideas in one blog post.
Provided that we had known of your web site a year
ago, i'd have been rescued from the pointless measures we were having to take.
Thank you very much.

Here is my blog https://www.indiaolx.com/user/profile/18412: http://mobi-c.msk.ru/bitrix/rk.php?goto=https://www.indiaolx.com/user/profile/18412
อ้างอิง
 
 
0 #1977 Tanesha 2020-10-26 04:58
Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am encountering difficulties with your RSS.

I don?t understand why I can't subscribe to it. Is there anybody having
identical RSS problems? Anyone who knows the solution can you kindly respond?

Thanks!!

my website :: Ultra Keto White Advanced Weight Loss: http://www.nairacircle.com/viewtopic.php?id=220096
อ้างอิง
 
 
0 #1976 Alexander 2020-10-26 04:56
Get a personal 1000 loan for bad credit (physioexrx.com: https://physioexrx.com/index.php/Dangerous_Credit_Auto_Loans), even with very bad
credit.
อ้างอิง
 
 
0 #1975 Cameron 2020-10-26 04:47
Hi there, just became alert to your blog through Google,
and found that it's really informative. I?m going to watch out for brussels.

I?ll appreciate if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing.
Cheers!

Visit my web blog ... https://ketoslimbhb.org/: https://ads.wealthxo.com/user/profile/105935
อ้างอิง
 
 
0 #1974 Hung 2020-10-26 04:45
I'm really loving the theme/design of your site. Do you ever run into any
browser compatibility problems? A couple of my blog visitors have complained about my
website not working correftly in Explorer but looks great in Safari.
Do you have any ideas to help fix this issue?
homepage: http://apejd.ch/wiki/index.php?title=%D0%9F%D0%BE%D1%81%D1%82_N72_%D0%9E_%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE_%D0%94%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D1%8C_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8_%D0%9D%D0%B0_%D0%A1%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82:_10_%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2_%D0%9E%D1%82_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B2
อ้างอิง
 
 
0 #1973 Art 2020-10-26 04:14
Great article.

my blog post; https://www.tarikubogale.com/anti-aging-skincare-tips-and-tricks/: http://saro-decor.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://www.tarikubogale.com/anti-aging-skincare-tips-and-tricks/
อ้างอิง
 
 
0 #1972 Launa 2020-10-26 04:09
Hi there very cool blog!! Man .. Excellent ..
Wonderful .. I'll bookmark your blog and take the feeds additionally?
I'm happy to seek out numerous useful information here
in the post, we want develop more techniques in this regard, thanks for sharing.
. . . . .

Also visit my website :: Ezra Sky Cream: http://www.psccommunity.org/forums/users/kashatruong724/
อ้างอิง
 
 
0 #1971 Jolie 2020-10-26 04:09
Awesome issues here. I am very satisfied to look your article.

Thanks so much and I am looking forward to contact you.
Will you please drop me a mail?

Stop by my homepage ... Keto Extreme
Fat Burner Ingredients: https://forum.bdaia.com/forums/users/elmaperin977746/
อ้างอิง
 
 
0 #1970 Rachele 2020-10-26 04:07
Real clear website, regards for this post.

Feel free to visit my web site http://ezrasky.net/: https://www.carhubsales.com.au/user/profile/210827
อ้างอิง
 
 
0 #1969 Harrison 2020-10-26 04:03
Hello! I understand this is sort of off-topic but I needed to ask.
Does building a well-established blog like yours take a massive amount work?
I am completely new to writing a blog but I do write in my diary everyday.

I'd like to start a blog so I will be able to
share my experience and feelings online. Please let
me know if you have any kind of ideas or tips for new aspiring
blog owners. Appreciate it!

Have a look at my webpage - mp3s (Pansy: http://incomeads.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mp3-stereo.xyz%2Fmp3download%2Fjerry-vale-come-back-to-sorrento.html)
อ้างอิง
 
 
0 #1968 Lawerence 2020-10-26 04:01
I like your writing style truly loving this site.

my webpage; Ezra Sky
Review: https://www.qoocle.com/groups/how-to-stay-at-free-of-acne-troubles-916984298/
อ้างอิง
 
 
0 #1967 Britney 2020-10-26 04:01
Hello my family member! I want to say that this article is awesome, great written and include almost all vital infos.
I'd like to look more posts like this.

Also visit my web site - Ezra Sky: http://www.psccommunity.org/forums/users/fanniebirks/
อ้างอิง
 
 
0 #1966 Milford 2020-10-26 03:55
Simply wanna comment on few general things, The website layout is perfect, the articles is very excellent :D.


Stop by my web site: Keto Extreme Fat Burner Ingredients: https://www.mostawrd.com/groups/5-simple-fat-loss-strategies-the-final-results-have-an-appearance-like-a-rock-star-844531379/
อ้างอิง
 
 
0 #1965 Marylin 2020-10-26 03:53
I usually do not create a comment, but after reading through some of the comments
here Buddhist Monastery and Meditation Center in Thailand.
I actually do have a couple of questions for you if it's allright.

Could it be simply me or does it give the impression like a few of these comments come
across like they are coming from brain dead folks? :-P And, if you are writing on other places, I
would like to follow anything fresh you have
to post. Could you list of all of your social sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?


Review my blog :: http://abdurahmancoffee.com/index.php/component/k2/itemlist/user/945835: http://tuwa.s7.xrea.com/tokoro/aska/aska.cgi/
อ้างอิง
 
 
0 #1964 Esmeralda 2020-10-26 03:51
When someone writes an post he/she keeps the image of a user in his/her
mind that how a user can know it. Thus that's why this piece of writing is perfect.

Thanks!

my web site :: https://goappreciation.com/groups/find-better-skincare-tips-1593066397/: http://ag25.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://goappreciation.com/groups/find-better-skincare-tips-1593066397/
อ้างอิง
 
 
0 #1963 Kennith 2020-10-26 03:31
Wow! In the end I got a webpage from where I know
how to genuinely take useful facts concerning my study and knowledge.


My web page UltraSonic Keto Ingredients: http://abdurahmancoffee.com/index.php/component/k2/itemlist/user/808786
อ้างอิง
 
 
0 #1962 Stanton 2020-10-26 03:23
I'm very happy to discover this web site. I want
to to thank you for ones time due to this wonderful
read!! I definitely enjoyed every part of it and I have you book
marked to check out new things on your blog.

Also visit my web blog https://mbnbabyblog.com/3-smart-skincare-techniques-to-clear-glowing-skin-4/: http://sdtes.uz/bitrix/rk.php?goto=https://mbnbabyblog.com/3-smart-skincare-techniques-to-clear-glowing-skin-4/
อ้างอิง
 
 
0 #1961 Dorie 2020-10-26 03:21
Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?

I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.
Any recommendations ?

my site :: rv Repair
services: https://image.google.com/url?sa=j&source=web&rct=j&url=https%3A%2F%2Focrv.info/manufacturing-truck-collision-repair-shop-near-me&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNGaY_nlK9ozc51fqwjiVdMaYZL7rg
อ้างอิง
 
 
0 #1960 Torsten 2020-10-26 03:12
I read this paragraph fully about the comparison of most up-to-date and earlier technologies, it's remarkable article.


Here is my webpage: Click here if you
are not redirected...: http://www.kolearyevent.com/shared/redirect.aspx?url=https://mbnbabyblog.com/the-disadvantage-of-beauty-4-night-skincare-tips-younger-look-2/
อ้างอิง
 
 
0 #1959 Lucio 2020-10-26 03:10
Hi Dear, are you really visiting this website regularly, if so then you will absolutely get fastidious knowledge.Also visit my webpage ... مباريات اليوم: https://www.yalla-shoof.com/
อ้างอิง
 
 
0 #1958 Elma 2020-10-26 03:10
Hi, I want to subscribe for this weblog to
obtain hottest updates, thus where can i do it please help.


My homepage; Rv Repair Service California: https://image.google.com/url?sa=j&source=web&rct=j&url=https%3A%2F%2Focrvmotorcoaches.com/workstar-collision-repair-shop-near-me&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNGaY_nlK9ozc51fqwjiVdMaYZL7rg
อ้างอิง
 
 
0 #1957 Wilfredo 2020-10-26 03:03
I quite like reading through a post that can make people think.
Also, thank you for allowing me to comment!

Feel free to visit my webpage; custom rv repair companies: https://mail.google.com/url?sa=i&rct=j&url=https://ocrv.us/class-8-truck-collision-repair-shop-near-me
อ้างอิง
 
 
0 #1956 Kristian 2020-10-26 02:53
Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We've ever arrive across on this subject.
Basically Wonderful. I'm also an expert in this topic
so I can understand your effort.

my web site :: Macro Supreme Ketogenic Formula: https://www.qoocle.com/groups/a-help-cyclical-ketogenic-reduced-carb-dieting/
อ้างอิง
 
 
0 #1955 Eartha 2020-10-26 02:51
It's enormous that you are getting ideas from this piece of writing as
well as from our argument made at this time.

Feel free to surf to my homepage; Chicago
SEO Company: http://images.google.cd/url?q=http://www.facebook.com/napervilleseo/
อ้างอิง
 
 
0 #1954 Refugio 2020-10-26 02:44
Hey I know this is off topic but I was wondering if you
knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
I've been looking for a plug-in like this
for quite some time and was hoping maybe you would have
some experience with something like this. Please let me know if you run into anything.
I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.


Feel free to surf to my web page ... rv repair
service los angeles: https://encrypted.google.com/url?rct=i&sa=t&url=https://ocrv.me/rv-body-shop-near-me
อ้างอิง
 
 
0 #1953 Janessa 2020-10-26 02:44
I'd like to find out more? I'd want to find out some additional
information.

my web-site - rv Repair companies In socal: https://local.google.com/url?sa=j&rct=j&url=https%3A%2F%2Focrv.art/rv-headlight-repair-near-me&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNGaY_nlK9ozc51fqwjiVdMaYZL7rg
อ้างอิง
 
 
0 #1952 Garland 2020-10-26 02:41
What's up, after reading this amazing piece of writing i
am as well happy to share my experience here with friends.


My webpage rv
repair in la: https://plusone.google.com/url?rct=j&sa=t&url=https%3A%2F%2Focrv.rocks/service-truck-collision-repair-shop-near-me&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNGaY_nlK9ozc51fqwjiVdMaYZL7rg
อ้างอิง
 
 
0 #1951 Porfirio 2020-10-26 02:39
What's up to every single one, it's really a fastidious for me to visit this website, it contains useful Information.

My webpage ... auto
garage near me: https://craillar.home.ktk.de/guestbook.php
อ้างอิง
 
 
0 #1950 Esther 2020-10-26 02:36
Hi there, I enjoy reading through your post. I like to write a little comment to support you.


My page http://www.fivedollarclassifieds.com/user/profile/126028: https://www.chsdm-parts.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=http://www.fivedollarclassifieds.com/user/profile/126028
อ้างอิง
 
 
0 #1949 Bailey 2020-10-26 02:26
I believe that is one of the so much vital information for
me. And i'm happy studying your article. However wanna commentary on some
basic things, The web site style is great, the articles is really great
: D. Good job, cheers

my blog post: где купить сквозную ссылку: http://www.hms.com.cn/bbs/home.php?mod=space&uid=26272&do=profile&mobile=no
อ้างอิง
 
 
0 #1948 Wyatt 2020-10-26 02:25
Hiya very cool site!! Man .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your web site and
take the feeds additionally? I am glad Continue to http://davidemorris.qhub.com/member/1938967: https://www.carthrottle.com/out/?url=http://davidemorris.qhub.com/member/1938967 seek out numerous helpful information here within the
put up, we'd like work out more strategies in this regard, thank you
for sharing. . . . . .
อ้างอิง
 
 
0 #1947 Blythe 2020-10-26 02:11
Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you
penning this write-up plus the rest of the website
is really good.

Feel free to surf to my site ... http://www.quickregister.info/classi...profile/192775: https://m.kaskus.co.id/redirect?url=http://www.quickregister.info/classifieds/user/profile/192775
อ้างอิง
 
 
0 #1946 Nola 2020-10-26 02:11
What's Going down i am new to this, I stumbled upon this I've discovered It absolutely helpful and it
has aided me out loads. I'm hoping to contribute & help different users like
its helped me. Great job.

my web-site - کلیک
کنید: http://go.mihantafrih.com/index.php?url=http://adolx.com/user/profile/66144
อ้างอิง
 
 
0 #1945 Larhonda 2020-10-26 02:08
Yesterday, while I was at work, mmy sister stole my iPad and testted to see if it can survive
a twenty five foot drop, just so she can be a
youtbe sensation. My apple ipad is now destroyed
and she has 83 views. I know this is completely offf topic but I had to
share it with someone!

my site :: chinese takeaways gloucester (Cyril: http://fh.unair.Ac.id/url/pizzahempsted625064)
อ้างอิง
 
 
0 #1944 Kala 2020-10-26 02:05
Many thanks for being our mentor on this theme. We enjoyed the article a
llot and most of all appreciated how you handled the isues I regarded as controversial.
You are always very kind to readers like me and assist mee in myy lifestyle.
Thank you.

Here iis my web site :: pips wizard pro review (http://vospitatel.kz/component/K2/itemlist/user/875965: http://vospitatel.kz/component/k2/itemlist/user/875965)
อ้างอิง
 
 
0 #1943 Bridgett 2020-10-26 02:02
Hello there, You have done a fantastic job.

I'll definitely digg it and personally recommend to my friends.
I'm confident they'll be benefited from this web site.

Stop by my page; https://www.tarikubogale.com/what-is-ketogenic-dieting/: http://4allforum.com/away.php?to=https://www.tarikubogale.com/what-is-ketogenic-dieting/
อ้างอิง
 
 
0 #1942 Sherrie 2020-10-26 02:00
hi!,I like your writing very a lot! proportion we communicate
more approximately your article on AOL? I need a specialist on this
space to resolve my problem. Maybe that's you!
Taking a look ahead to see you.

Feel free to visit my web site :: 메리트카지노: http://www.mingsci.eu.org/?p=532
อ้างอิง
 
 
0 #1941 Sibyl 2020-10-26 01:54
I visited multiple websites except the audio quality for audio songs
present at this site is actually fabulous.

Have a look at my page; how to use dyson carpet cleaning kit: http://evansvilleshopping.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=blip.fm%2Fgiantcatsup6
อ้างอิง
 
 
0 #1940 Molly 2020-10-26 01:51
bookmarked!!, I love your blog!

Also visit my web site - bookmakers: https://www.openstreetmap.org/user/ianfields33
อ้างอิง
 
 
0 #1939 Clifton 2020-10-26 01:50
What's up, yup this post is actually fastidious and I have
learned lot of things from it concerning blogging.
thanks.

Here is my website https://guerillacbd.org/: https://www.24propertyportugal.com/user/profile/356289
อ้างอิง
 
 
0 #1938 Myrtis 2020-10-26 01:50
bookmarked!!, I love your blog!

Check out my blog post: https://onlyfullmovies.com/groups/reactive-hypoglycemia-and-weight-training-what-you-ought-to-be-diet-plan-1061024158/: http://chartstream.net/redirect.php?link=https://onlyfullmovies.com/groups/reactive-hypoglycemia-and-weight-training-what-you-ought-to-be-diet-plan-1061024158/
อ้างอิง
 
 
0 #1937 Brandon 2020-10-26 01:49
Hi there all, here every one is sharing such knowledge, thus it's fastidious to read this web site, and I used to go to see this
blog everyday.

Check out my homepage - Kirk: https://www.allianzpackersandmovers.com/packers-and-movers-noida-to-raurkela/
อ้างอิง
 
 
0 #1936 Boyd 2020-10-26 01:49
I always used to read article in news papers but now as
I am a user of net thus from now I am using net for articles, thanks to web.My homepage; Guerilla CBD: https://searchgatein.com/author/alinadorn54/
อ้างอิง
 
 
0 #1935 Shana 2020-10-26 01:45
Heya i'm for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much.
I hope to give something back and aid others like you aided me.


Feel free to visit my web-site - https://guerillacbd.org/: http://biologplace.com/user/profile/243616
อ้างอิง
 
 
0 #1934 Katrin 2020-10-26 01:43
It's an awesome paragraph in favor of all
the internet people; they will take advantage from it I am sure.


Here is my web site :: как купить ссылки в
жж: http://forum.megi.cz//profile.php?id=7551
อ้างอิง
 
 
0 #1933 Latrice 2020-10-26 01:37
F*ckin' awesome things here. I am very glad to peer your
article. Thank you a lot and i am having a look forward to touch
you. Will you please drop me a mail?

Also visit my web page Purely Roots Hemp Oil Reviews: https://ptlpackaging.co.nz/benefits-of-cannabis-seeds-2/
อ้างอิง
 
 
0 #1932 Mickey 2020-10-26 01:34
There is visibly a bunch to identify about this.

I suppose you made certain good points in features also.


Look into my website :: https://impactketomax.org/: https://payadsocial.com/index.php/ScarlettCargill6
อ้างอิง
 
 
0 #1931 Bernard 2020-10-26 01:32
I like it when people get together and share views.

Great blog, stick with it!

Also visit my webpage Myron: http://www.tpscargoindia.com/packers-and-movers-delhi-to-ahmedabad/
อ้างอิง
 
 
0 #1930 Verena 2020-10-26 01:31
I am actually grateful to the owner of this site who has shared this wonderful piece
of writing at here.

Feel free to visit my blog :: khóa học seo: https://gpnseo.com/khoa-hoc-seo/
อ้างอิง
 
 
0 #1929 Edward 2020-10-26 01:31
Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this write-up and the rest of the
site is extremely good.

my page :: .: http://www.fazar7@blank.e.tu.y.z.s@m.i.scbarne.s.w@e.xped.it.io.n.eg.d.g@burton.rene@e.xped.it.io.n.eg.d.g@burton.rene@345new.com/?go=http://metcomingle.com/index.php/blog/4523/feral-hemp-ditch-weed-found-at-clean/
อ้างอิง
 
 
0 #1928 Eddy 2020-10-26 01:29
Thank you, I have just been looking for information about this subject for a long time and yours
is the best I have found out so far. However, what about the conclusion? Are you
certain about the source?

Here is my blog ... Impact Keto
Max Pills: https://www.pitbullpuppiesonline.com/author/floynorthco/
อ้างอิง
 
 
0 #1927 Jacquetta 2020-10-26 01:21
This article will help the internet people for building up new webpage or even a blog from start to end.


Feel free to surf to my page Continue Shopping: https://www.stapleheadquarters.com/cartform.aspx?returnurl=https://escortguidelisbon.com/author/chimccathie
อ้างอิง
 
 
0 #1926 Jasper 2020-10-26 01:15
Way cool! Some extremely valid points! I appreciate
you writing this post and also the rest of the website is very good.


my website - Guerilla Green House CBD: https://www.wykop.pl/remotelink/?url=https://geegram.net/KristoferSparks
อ้างอิง
 
 
0 #1925 Leta 2020-10-26 01:11
Very nice info and straight to the point. I don't know if this
is actually the best place to ask but do you folks have any ideea where to get some professional
writers? Thanks :)

my web site - https://ketoslimbhb.org/: https://forum.streamclix.com/punbb/viewtopic.php?id=114242
อ้างอิง
 
 
0 #1924 Margherita 2020-10-26 01:06
Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts.
After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

Also visit my page: Andrew: http://www.tpscargoindia.com/packers-and-movers-noida-to-jhansi/
อ้างอิง
 
 
0 #1923 Richelle 2020-10-26 01:04
Hi there Dear, are you in fact visiting this web page daily,
if so then you will without doubt get pleasant know-how.Stop by my page http://holisticgreenscbd.net/: http://decoratorsheaven.com/user/profile/567464
อ้างอิง
 
 
0 #1922 Hildegarde 2020-10-26 01:02
Hi, Neat post. There is a problem with your web site in web explorer, might test this...

IE nonetheless is the market chief and a good element of other
folks will omit your wonderful writing due to this problem.Look into my webpage: http://oladapo.phpfox.us/CarmenJensen63677/: http://www.nairacircle.com/profile.php?id=142957
อ้างอิง
 
 
0 #1921 Cynthia 2020-10-26 00:55
Wow! At last I got a blog from where I be able to actually take valuable facts regarding my study and knowledge.


Also visit my web-site :: Kristina: https://docs.google.com/document/d/1YRqvKXVqY9O8cNv-SwE1cxH6czZOkWb_OBAFityuOXA/edit
อ้างอิง
 
 
0 #1920 Patsy 2020-10-26 00:45
I am so happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that's
at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.


Also visit my web page ... Bitte klicken Sie
hier wenn Sie nicht automatische weitergeleitet werden.: http://potthof-engelskirchen.de/out.php?link=https://neozzle.com/user/profile/73847
อ้างอิง
 
 
0 #1919 Cleveland 2020-10-26 00:43
Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for?
you made blogging look easy. The overall look of your web site is great, as well as the content!


Also visit my web page ... Top Burn Keto: http://www.bausch.com.my-%26gt;si.mplisticholem.e.l.l.o.w.l.u.n.c.h.r.o.o.m.e@www.bausch.com.my/en/redirect/?url=https://escortguidelisbon.com/author/brookeflora
อ้างอิง
 
 
0 #1918 Michel 2020-10-26 00:35
I am sure this piece of writing has touched all the internet people, its really really fastidious paragraph on building up new blog.


My web site; http://eme.qhub.com/member/1975386: http://www.liberamenteservo.it/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=SkillenJens
อ้างอิง
 
 
0 #1917 Margart 2020-10-26 00:29
Hey! I could have sworn I've been to this blog before but
after reading through some of the post I realized it's new to me.
Anyways, I'm definitely delighted I found it and I'll be bookmarking
and checking back frequently!

my site - Firm MX
Pills: https://www.classified.kukooo.com/author/valarie4600/
อ้างอิง
 
 
0 #1916 Mindy 2020-10-26 00:26
Fantastic beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend
your site, how could i subscribe for a blog web site? The account helped me a
applicable deal. I have been a little bit acquainted of
this your broadcast provided brilliant transparent idea.

my blog ... http://firmmx.org/: http://usadsciti.com/user/profile/95476
อ้างอิง
 
 
0 #1915 Celia 2020-10-26 00:22
What's up, yes this article is really fastidious and I have learned
lot of things from it regarding blogging. thanks.


Also visit my web page Generation Keto Review: http://coutureconfectionsny.com/2020/10/an-easy-diet-to-drop-pounds-fast-3/
อ้างอิง
 
 
0 #1914 Albert 2020-10-26 00:22
always i used to read smaller posts which as well clear their motive, and that
is also happening with this paragraph which I am reading here.


Feel free to surf to my web site Green Health CBD: http://kontinent.gorod47.ru/user/SusanneRosales/
อ้างอิง
 
 
0 #1913 Eleanore 2020-10-26 00:21
I do not leave a response, however I looked at a few
of the comments here Buddhist Monastery and Meditation Center in Thailand.
I actually do have 2 questions for you if you do
not mind. Is it only me or do a few of these remarks appear like they are coming from brain dead people?
:-P And, if you are posting on other online sites, I'd like to keep up
with anything fresh you have to post. Would you make a
list of all of your social pages like your linkedin profile, Facebook page
or twitter feed?

My web-site; Guerilla Juice: https://forum.mascoop.org/index.php?action=profile;u=269529
อ้างอิง
 
 
0 #1912 Mose 2020-10-26 00:20
always i used to read smaller content which also clear their motive, and that is also happening with this article which I am reading at this place.Look into my site: Green Health CBD Oil: https://goappreciation.com/groups/the-cfl-the-cannabis-football-league-1041100894/
อ้างอิง
 
 
0 #1911 Susannah 2020-10-26 00:18
This text is invaluable. How can I find out more?


Feel free to surf to my homepage; Guerilla Juice Review: https://forum.chilkat.io/index.php?action=profile;u=239405
อ้างอิง
 

เพิ่มคอมเมนต์ใหม่

 


Joomla 1.5 Templates by Joomlashack