A Free Template from Joomlashack

A Free Template from Joomlashack

แบบสำรวจ

ท่านกำลังใช้ระบบปฏิบัติการ (OS) อะไรอยู่ ?
 

Search

ผู้เข้าเว็บขณะนี้

เรามี 559 บุคคลทั่วไป ออนไลน์
กฎแห่งกรรม - เรื่องเล่าปาฏิหาริย์ ศิษย์อรหันต์ หลวงพ่อพุธ ฐานิโย PDF พิมพ์ อีเมล
เขียนโดย Administrator   
วันศุกร์ที่ 17 พฤษภาคม 2013 เวลา 06:31 น.

 

 

 

เรื่องเล่าปาฏิหาริย์ ศิษย์อรหันต์ หลวงพ่อพุธ ฐานิโย

ปาฏิหาริย์มีจริง (จากประสบการณ์เรื่องจริงของตนเองครับ เกี่ยวกับธรรมะ)

          เมื่อวันที่ 30 มิถุนายน 2552 ขณะที่ผมขับรถยนต์ กลับบ้าน เมื่อเวลา ประมาณ 2 ทุ่ม ผ่านห้างแม็คโคร ถนนมิตรภาพ อ.เมือง จ.นครราชสีมา และจอดรถรอไฟแดงอยู่ที่ 4 แยกโรงแรมพีกาซัส ผมจอดชิดขวาเพื่อที่จะยูเทิร์น


จากคำบอกเล่าของผู้เห็นเหตุการณ์ ( ช่างเบียร์ โทร. 081-7757039) เขาบอกผมว่า รถผมจอดอยู่คันที่ 6 คันข้างหน้ารถผมเป็นรถฟอร์ด

 

เหตุการณ์ไม่คาดฝันได้เกิดขึ้น เมื่อมีรถสิบล้อ บรรทุกหินยี่ห้ออีซูซุ ป้ายทะเบียน จ.บุรีรัมย์ วิ่งมาจากเลนที่ 2 พุ่งเข้าชนท้ายรถของผมอย่างแรง จนรถผมชนไปที่รถคันหน้าคือรถฟอร์ด และชนต่อไปอีก 4 คัน ความแรงของการชนทำให้รถผมกระเด็นมาอยู่ด้านหน้าสัญญาณไฟเขียวไฟแดงพอดี ความรู้สึกในขณะนั้นราวกับฟ้าถล่มแผ่นดินทลายก็ไม่ปาน

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว  สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

หลังจากนั้น ผมได้ร้องเรียกให้คนช่วย ซึ่งก็มี ช่างเบียร์ และ พี่อีกคนหนึ่ง มาอุ้มผมออกจากตัวรถ ทางด้านหน้าต่างด้านคนขับ ผมต้องออกทางหน้าต่างรถ เพราะประตูด้านคนขับไม่สามารถเปิดได้ และรถผมก็ติดแก๊สแอลพีจีด้วย

 

พอผมออกจากรถมาแล้ว ผมก็มานั่งอยู่กลาง 4 แยกที่เกิดเหตุ ตอนนั้นผมมีสติสัมปชัญญะดีอยู่ ช่างเบียร์ได้มาเขียนเบอร์โทรศัพท์ที่มือของผมไว้ เขาบอกว่า เขาเห็นเหตุการณ์ทุกอย่าง หากมีอะไรให้ติดต่อเขาได้


ในช่วงนั้นก็มีบรรดาไทยมุงมาดูเหตุการณ์จำนวนมาก เพราะเป็นอุบัติเหตุที่รุนแรงมาก มีรถที่ถูกชนกันทั้งหมด 7 คัน ส่วนคนขับรถสิบล้อได้เผ่นหนีไปตามระเบียบแล้ว (อันนี้เป็นระเบียบของรถสิบล้อ)

 

สักพักหนึ่ง มีคนตะโกนว่า แก๊สรั่ว ๆ เพราะรถผมเป็นรถใช้แก๊ส บรรดาผู้คนก็วิ่งหนีกัน ผมก็ตกใจเดินเท้าเปล่าออกมาหลบที่หน้าสำนักงานการไฟฟ้าฝ่ายผลิต ก่อนจะมีรถดับเพลิงเอาน้ำมาฉีดที่รถผมเพื่อป้องกันแก๊สระเบิด

 

พอดีกับช่วงนั้นรถพยาบาลของโรงพยาบาลมหาราช ได้มาจอดอยู่ที่กลาง 4 แยกพอดี ผมจึงได้ขึ้นรถพยาบาลโดยสภาพตัวเปล่าไม่ได้ใส่รองเท้า และไม่ได้เอาข้าวของอะไรออกมาจากรถสักชิ้นเดียว


รถพยาบาลนำผมไปส่งที่โรงพยาบาลมหาราช จังหวัดนครราชสีมา เพราะผมมีอาการเจ็บหน้าอก หมอนำผมไปเอ็กซเรย์กระดูกซี่โครงและเอ็กซเรย์สมอง โชคดีซี่โครงไม่หัก หรือสมองบอบช้ำแต่อย่างใด จะมีแต่อาการเจ็บที่หัวบวมปูด และรอยฟกช้ำดำเขียวที่ขาด้านซ้าย รวมถึงมีเลือดไหลที่มือทั้ง 2 ข้าง และที่เท้าด้านซ้าย


ผู้จัดการร้านอาหารที่ผมมีหุ้นอยู่ 2 คน (คุณน้อยกับคุณเล็ก) ได้เข้ามาเยี่ยมผม และแม่ผมก็ตามมาเยี่ยม พร้อมทั้งนำตัวผมกลับบ้านเพราะหมอตรวจแล้ว ลงความเห็นว่าไม่ได้เป็นอะไรมากถึงกับต้องนอนโรงพยาบาล

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว  สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ
รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว
สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ
ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

ผมกลับมารักษาตัวที่บ้าน โดยหมอให้ยามากิน ผมรู้สึกเจ็บร้าวซี่โครงมากในช่วง 10 วันแรก ไม่สามารถทำอะไรได้เลย โดยปกติ ผมจะออกกำลังกายทุกวัน คือ วิ่งจ๊อกกิ้ง 6 รอบสนาม (7.5 กิโลเมตร), ชกกระสอบทราย 200 ครั้ง , เล่นบาร์คู่ 10 ครั้ง , เล่นบาร์เดี่ยว 5 ครั้ง , ซิทอัพ และ ยกน้ำหนัก ฯลฯ โดยผมไม่สามารถทำสิ่งเหล่านี้ได้เลย ที่พยายามทำได้มากที่สุดก็คือการเดินรอบสนามเท่านั้น

 

ในช่วง 10 วันแรก ผมปวดร้าวซี่โครงมาก แม่ผมจึงได้เปลี่ยนให้ผมไปรักษาตัวที่โรงพยาบาลกรุงเทพ ซึ่งหมอที่โรงพยาบาลกรุงเทพได้ตรวจผมและบอกว่าซี่โครงกระดูกอ่อนหัก ต้องรักษาตัวประมาณ 2 เดือน โดยหมอให้ยามากิน


ผมคิดว่าปาฏิหาริย์จากบุญบารมีของพระเดชพระคุณหลวงพ่อพุธ ฐานิโย ช่วยคุ้มครองผมไว้ ทำให้ผมไม่ถึงกับเสียชีวิต หรือ พิการ ทั้งๆ ที่รถผมพังยับเยิน ชนิดซ่อมไม่ได้ ดังภาพที่เอามาให้ดูกัน

คลิกที่รูปภาพ  เพื่อชมภาพรถยนต์ของผมที่พังยับเยิน

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว
สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ
ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

 

 

ที่ผมเอ่ยนาม “หลวงพ่อพุธ” ก็เพราะว่าผมได้ศึกษาและปฏิบัติธรรมตามคำสั่งสอนของท่านมาตลอด ผมมีความซาบซึ้งและเห็นคุณค่าของคำสอนของหลวงพ่อเป็นอันมาก จึงได้จัดทำเว็บไซต์ของหลวงพ่อพุธ ฐานิโย www.thaniyo.com และ www.thaniyo.net เพื่อเผยแพร่หลักธรรมของท่าน และได้ทำสติกเกอร์ นำไปติดที่รถของผมรอบคันเลยครับ นับได้ 7 ตำแหน่ง ดังรูปภาพที่เอามาให้ดู

 

คลิกที่รูปภาพ  เพื่อชมภาพรถยนต์ของผมที่พังยับเยิน

ผมใช้เวลาในการรักษาตัวนานถึง 3 เดือน จึงหายเป็นปรกติ ผมเชื่อว่าการได้ปฏิบัติธรรม สามารถเปลี่ยนแปลงชะตาชีวิตได้ ทำให้เรื่องหนักและร้ายแรง ให้เบาลงได้ ดังเหตุการณ์จริงที่ผมได้ประสบมา ผมไม่อยากให้เหตุการณ์แบบนี้เกิดขึ้นกับใครเลยครับ บนโลกใบนี้

 

ถ้าท่านใดที่สนใจธรรมะ ขอเชิญชวนท่านมาปฏิบัติธรรมร่วมกันโดยเปิดดูเว็บไซต์ www.thaniyo.com หากท่านนำไปประพฤติปฏิบัติ ยึดถือเป็นหลักในการดำเนินชีวิตแล้ว ผลของการปฏิบัตินั้นย่อมเกิดกับท่านและครอบครัวของท่านแน่นอน

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว  สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว
สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ
ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

รูปรถของผมตอนเกิดเหตุ เวลา ประมาณ 2 ทุ่ม ช่างเบียร์ เป็นคนถ่ายรูปไว้ด้วยโทรศัพท์มือถือ ครับ  ผมไม่อยากให้เหตุการณ์แบบนี้เกิดขึ้นกับใครเลยครับ บนโลกใบนี้
รูปรถของผมตอนเกิดเหตุ เวลา ประมาณ 2 ทุ่ม ช่างเบียร์ เป็นคนถ่ายรูปไว้ด้วยโทรศัพท์มือถือ ครับ ผมไม่อยากให้เหตุการณ์แบบนี้เกิดขึ้นกับใครเลยครับ บนโลกใบนี้

เชิญชมรูปภาพรถยนต์ของผมที่พังยับเยิน ได้ที่

http://www.visitwallpapers.com/gallery_new/main.php?g2_itemId=71501

 

 


ขอแสดงความนับถือ
นายวิโรจน์ จงขวัญยืน
ลูกศิษย์หลวงพ่อพุธ ฐานิโย
โทร. 081-905-4000, 044-261404
อีเมล์ อีเมลนี้จะถูกป้องกันจากสแปมบอท แต่คุณต้องเปิดการใช้งานจาวาสคริปก่อน

 

วิธีอยู่เหนือดวงชะตา (ถ้าดวงตก)

1. ถือศีล 5 ตลอดชีวิต (หาโอกาสถือศีล 8 หรือศีลอุโบสถบ้าง)

 

2. ถวายสังฆทานให้มากๆ (บ่อยๆ) ที่สุดเท่าที่จะทำได้ ถ้าดวงกำลังตก หรือมีเคราะห์ ภายใน 3 วัน ต้องไม่ต่ำกว่า 7 วัด ถ้าได้ 9 วัดจะยิ่งดี ถ้าได้มากกว่านั้นจะดีเลิศ (หลังทำสังฆทาน อย่าลืมกรวดน้ำอุทิศให้เจ้ากรรมนายเวร และผู้มีพระคุณทุกท่านด้วย)

 

3. ปล่อยนก ปลา เต่า หอยขม หอยโข่ง โค กระบือ หรือสัตว์ที่กำลังจะถูกฆ่า ฯลฯ โดยด่วน
(การกินเจ เป็นการละเว้นจากการเบียดเบียนสัตว์ ถ้ากินเจได้ทุกวันยิ่งดีเลย ชะตาชีวิตจะเปลี่ยนแปลงไปในทางที่ดีขึ้นเรื่อยๆ เห็นผลมาหลายรายแล้ว)

 

4. ทำบุญ ใส่บาตรพระทุกวันอย่างน้อยวันละ 1 รูป ถ้าได้มากเท่าไรยิ่งดี (กรวดน้ำอุทิศให้เจ้ากรรมนายเวรด้วย)

 

5. สงเคราะห์คนชราที่เร่ร่อนขาดคนอุปถัมภ์เลี้ยงดู เด็กกำพร้า เด็กพิการ ผู้ด้อยโอกาส ฯลฯ สม่ำเสมอ

 

6. ให้ทานคนขอทาน คนยากจน คนตกยาก โดยเต็มใจและเมตตาสงสารอย่างแท้จริง และฝึกเป็นผู้ให้จนติดเป็นนิสัย คนขอทานที่ร่างกายไม่พิการ แต่จิตวิญญาณและสมองของเขาพิการและถูกปิดโดยกรรมเก่าหรือกรรมปัจจุบัน ให้เป็นเช่นนั้นได้ คือต้องมาขอทาน เพื่อสอนให้คนรู้จักการให้

 

7. มีความจริงใจ บริสุทธิ์ใจกับทุกๆคน ให้อภัยผู้อื่นเสมอ มองหาแต่ความผิด ความบกพร่องของตนเอง และพยายามแก้ไขจนสำเร็จในที่สุด (ข้อนี้สำคัญที่สุด) คนเลวคนชั่วจะมองหาแต่ความเลวของผู้อื่น

 

8. สวดมนต์ ทำวัตรเช้า-เย็น เป็นประจำสม่ำเสมอ (อานิสงส์ที่เห็นได้ชัดคือ จะมีความอุดมสมบูรณ์ในเครื่องบริโภค)

 

9. ไม่นินทาว่าร้าย อิจฉาริษยาผู้อื่นเมื่อเขาผิดพลาด หรือได้ดีกว่าตน มองแต่ความผิดพลาดบกพร่องของตนเอง และพยายามแก้ไข การกล่าวโทษว่าร้ายผู้อื่นถึงแม้จะจริงก็ตาม เราก็จะได้รับผลตามที่ตำหนิติเตียนหรือกล่าวร้ายเขาหนักยิ่งกว่าหลายเท่า

 

10. ไม่ถือสา โกรธเคืองผู้ใด หรือผูกอาฆาตพยาบาท จองเวรใคร เพราะผู้ที่ทำให้เราโกรธหรือไม่พอใจ เป็นการทำบาป ทำผิด หรือโง่อยู่แล้วที่ทำพฤติกรรมนั้น ถ้าเราโกรธตอบแสดงว่าเราก็เลวเช่นเดียวกับเขาเช่นกัน และยิ่งเลวกว่า 2 เท่า เพราะรู้แล้วยังทำอีก ให้แผ่เมตตาหรือวางเฉย (จงให้อภัยผู้อื่น เหมือนอย่างที่เราต้องการให้ผู้อื่นให้อภัยเรา เมื่อเราทำผิดพลาด)

 

11. ให้พยายามทำใจให้รักเมตตาสงสารคนและสัตว์ทุกๆคน เพราะเขาเกิดมาก็เป็นทุกข์ เช่นเดียวกับเรา คือทุกข์เพราะการเกิด ความแก่ ความเจ็บป่วย ความตาย ความพลัดพราก จากของรัก ความไม่สมหวัง ในทุกๆสิ่งที่ปรารถนา (ได้มาแล้วย่อมเสียไป) ในที่สุดเพราะความไม่เที่ยงของสรรพสิ่ง อยู่กับเราชั่วขณะหนึ่งแล้วแปรเปลี่ยนไป ในที่สุดเช่นนี้ทุกๆสรรพสิ่งในโลกนี้

 

12. ทุกครั้งที่ทำความดี จะรู้สึกมีความสุข อิ่มใจ สดชื่น แจ่มใส ขณะนั้นบุญกุศลเกิดเต็มเปี่ยม จงแบ่งความสุขเหล่านั้นคือผลบุญให้กับเจ้ากรรมนายเวร โดยการไม่ลืมอุทิศผลบุญกุศลให้กับเจ้ากรรมนายเวรทุกๆครั้งด้วย และแถมท้ายด้วยขออโหสิกรรมกับเขาด้วย เสร็จแล้วแผ่เมตตาอุทิศผลบุญกุศลให้พ่อแม่ ผู้มีพระคุณต่อเราทุกๆคนด้วย

 

13. ถ้ามีโอกาสและมีเงินพอ ให้เดินทางไปสักการะพระบรมสารีริกธาตุขององค์สมเด็จพระสัมมาสัมพุทธเจ้า จะเป็นที่ประเทศไทย, อินเดีย, ศรีลังกา หรือ ประเทศจีนก็ได้

 

14. แจกหนังสือธรรมะ หรือ CD ธรรมะ เป็นวิทยาทาน โดยไม่หวังผลตอบแทน


แก้ไขล่าสุด ( วันพุธที่ 10 กันยายน 2014 เวลา 04:46 น. )
 

คอมเมนต์คอมเมนต์  

 
0 #1110 Rafaela 2020-05-26 12:05
You have brought up a very fantastic details, thank you for the post.


My homepage ... VitaBio Testo Reviews: https://alyssak52129665.hatenadiary.com/entry/2020/05/14/165752
อ้างอิง
 
 
0 #1109 Luann 2020-05-26 11:59
Pretty! This was an extremely wonderful article.
Thank you for supplying this info.

Feel free to surf to my site ... http://biovigsurgetestosterone.com/: https://www.24nova.com/user/profile/106088
อ้างอิง
 
 
0 #1108 Kandy 2020-05-26 11:58
Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if
you get a lot of spam feedback? If so how do you prevent it, any plugin or anything
you can recommend? I get so much lately it's driving me mad so any help is very much appreciated.


Here is my web-site - italya kargo: https://www.ucakkargo34.com/tr/italya-kargo/
อ้างอิง
 
 
0 #1107 Tuyet 2020-05-26 11:53
I was just searching for this information for a while.
After 6 hours of continuous Googleing, at last I got
it in your site. I wonder what's the lack of Google strategy that do not
rank this type of informative sites in top of
the list. Usually the top websites are full of garbage.

Look into my blog ... http://biovigsurgetestosterone.com/: https://voipxhub.com/user/profile/23234
อ้างอิง
 
 
0 #1106 Eloisa 2020-05-26 11:49
I wish to express some thanks to this writer for bailing me out of this particular crisis.
After browsing throughout the search engines and seeing opinions which are
not productive, I thought my life was over. Being alive without the approaches to the
problems you have solved as a result of this article is a crucial case, as well as ones
which might have adversely damaged my career if I hadn't discovered your web page.
Your personal expertise and kindness in maneuvering the whole thing was tremendous.
I don't know what I would've done if I had not encountered such a step like this.

I can now look ahead to my future. Thank you very much
for your specialized and result oriented guide. I won't be reluctant to refer the blog to any individual who
ought to have guidance on this matter.

Also visit my web page: Missa Skin Cream: http://www.voicenaija.com/summer-skincare-tips-with-regard-to-you/
อ้างอิง
 
 
0 #1105 Izetta 2020-05-26 11:45
Touche. Great arguments. Keep up the good work.


My blog; Keto Tonic Reviews: http://donscheffler94388.wikidot.com/blog:4
อ้างอิง
 
 
0 #1104 Madge 2020-05-26 11:43
I have learn some just right stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting.
I wonder how much effort you put to create this kind of excellent
informative website.

Here is my homepage - Total Releaf CBD: http://alexjd.mycpanel.princeton.edu/alternative-medicine/techniques-that-will-quit-smoking-and-its-benefits/
อ้างอิง
 
 
0 #1103 Timothy 2020-05-26 11:33
But a smiling visitant here to share the love
(:, btw outstanding design and style.

Feel free to surf to my page :: ultratestomalee nhancement.com: http://epes-ui.indojepang.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2005133
อ้างอิง
 
 
0 #1102 Colleen 2020-05-26 11:32
This page really has all the information I wanted about this subject and didn't know who to ask.


Feel free to visit my page :: Total Releaf CBD: https://peteconnelly.com/2020/04/21/pass-a-drug-test-successfully-with-detox-agents-22/
อ้างอิง
 
 
0 #1101 Doretha 2020-05-26 11:30
I?m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
I'll go ahead and bookmark your site to come back later.

All The Truth About Natural Male Enhancement: http://forums.dimensionbucket.com/index.php?action=profile;u=228250 best
อ้างอิง
 
 
0 #1100 kaccubmallyHat 2020-05-26 11:29
meeting cialis professor viagra vs cialis heel cialis miracle
อ้างอิง
 
 
0 #1099 Phil 2020-05-26 11:24
Hi my loved one! I wish to say that this post is amazing, nice written and include approximately all important infos.
I'd like to look more posts like this .

Feel free to surf to my website ... curing depression (http://wheegames.top/: http://wheegames.top/doku.php?id=An_incredibly_interesting_internet_site_with_wonderful_write-ups!_v9v5t1k1)
อ้างอิง
 
 
0 #1098 Juliana 2020-05-26 11:24
thank you a whole lot this fabulous website is actually formal along
with relaxed

Feel free to visit my website וילות בצפון: http://stepbystepmarketing.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=0loft.com%2Fvillas-for-rent%2Fvillas-for-rent-in-the-north%2F
อ้างอิง
 
 
0 #1097 Riley 2020-05-26 11:20
Hi to every body, it's my first visit of this weblog; this webpage includes awesome
and in fact fine information in favor of visitors.

Here is my site ... Ultra Testo: http://www.merccentre.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=340567
อ้างอิง
 
 
0 #1096 Todd 2020-05-26 11:11
I really like looking through a post that will make men and women think.
Also, many thanks for allowing me to comment!

Feel free to surf to my web blog - http://elanscientific.net/: http://www.funkyfreeads.com/user/profile/71177
อ้างอิง
 
 
0 #1095 Adan 2020-05-26 11:07
I always was concerned in this subject and stock still am, appreciate it for putting up.


My blog post ... Elan Scientific: https://alllisbon.com/author/arlenemcgra/
อ้างอิง
 
 
0 #1094 Liliana 2020-05-26 11:06
I believe other website proprietors should
take this site as an model, very clean and excellent user pleasant
design.

My webpage; Meta
Cloud Review: https://goappreciation.com/groups/samsung-i8910-omnia-hd-review-a-phone-that-rocks-the-charts/
อ้างอิง
 
 
0 #1093 Georgiana 2020-05-26 11:05
I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself
or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I'm looking to
create my own blog and would like to know where u got this
from. thank you

Here is my web blog ... Growing Cannabis In A Organic Way: http://hypnotronstudios.com/simpleForum/index.php?action=profile;u=356814
อ้างอิง
 
 
0 #1092 Shanel 2020-05-26 11:01
Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
Very helpful information specially the last part :) I care for such information much.
I was looking for this certain info for a long time.
Thank you and good luck.

Also visit my page :: https://puregrowfarmscbd.com/: http://www.groovyfreeads.com/user/profile/65917
อ้างอิง
 
 
0 #1091 Jada 2020-05-26 11:01
It's amazing to visit this web page and reading the
views of all friends concerning this article, while I am also zealous of
getting know-how.

Here is my web blog - https://immuneboostcbd.org/: http://www.quickregister.us/classifieds/user/profile/42209
อ้างอิง
 
 
0 #1090 Dolly 2020-05-26 11:00
Hi, Neat post. There is an issue together Peak Wellness CBD
- Reach Peak Health With CBD! | Special Offer: https://www.instapaper.com/p/7835417 your website in web explorer, might
test this... IE still is the market chief and a
good part of other folks will miss your magnificent writing because of
this problem.
อ้างอิง
 
 
0 #1089 Annett 2020-05-26 10:59
I have been checking out a few of your stories and i can claim pretty nice stuff.

I will definitely bookmark your website.

Feel free to visit my webpage :: Pure Grow CBD: http://epes-ui.indojepang.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2013649
อ้างอิง
 
 
0 #1088 Leon 2020-05-26 10:58
Thanks a lot for being my personal tutor on this theme.
My partner and i enjoyed your current article a lot and most of all enjoyed reading how you handled the areas
I considered to be controversial. You are always incredibly kind
to readers really like me and help me in my existence.
Thank you.

my blog post: https://immuneboostcbd.org/: http://freeadvertising.freeglobalclassifiedads.com/user/profile/4474
อ้างอิง
 
 
0 #1087 Tobias 2020-05-26 10:58
My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
I have always disliked the idea because of the costs.

But he's tryiong none the less. I've been using Movable-type on a variety of
websites for about a year and am anxious about switching to another platform.
I have heard excellent things about blogengine.net.
Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
Any kind of help would be greatly appreciated!

Have a look at my web blog: Peak Wellness CBD
Oil: https://www.dailystrength.org/journals/high-quality-smoking-pipes-for-recreational-use-9
อ้างอิง
 
 
0 #1086 Fredericka 2020-05-26 10:57
I have been examinating out many of your stories and it's nice
stuff. I will make sure to bookmark your blog.

Here is my webpage Pure
Grow Farms CBD: http://www.freecarbootsale.co.uk/berkshire/smoking-and-teens-a-relationship-that-in-order-to-break/
อ้างอิง
 
 
0 #1085 Glory 2020-05-26 10:53
Hiya, I'm really glad I've found this info. Nowadays bloggers publish
only about gossips and net and this is actually irritating.
A good site with exciting content, that is what I need.

Thank you for keeping this site, I will be visiting it.
Do you do newsletters? Can not find it.

Also visit my webpage: Peak
Wellness CBD: https://www.dailystrength.org/journals/herbal-lip-balms-using-medical-cannabis-51
อ้างอิง
 
 
0 #1084 Kattie 2020-05-26 10:50
A lot of thanks for each of your effort on this blog. My aunt really
likes managing internet research and it's easy to understand why.
We learn all of the lively means you render powerful tips and hints through this web blog and cause participation from other individuals on this content and my girl has been learning a whole lot.
Have fun with the rest of the new year. Your performing
a dazzling job.

My blog post :: RapiBurn Keto Review: http://fourwheelporn.com/forums/users/paigeferri6395/
อ้างอิง
 
 
0 #1083 Williams 2020-05-26 10:38
Hi there, I found your web site via Google whilst looking for a comparable subject, your website came up, it seems to be great.
I have bookmarked it in my google bookmarks.[X-N-E-W-L-I-N-S-P-I-N-X]Hi there, just changed into alert to
your blog via Google, and found that it is truly informative.
I'm gonna watch out for brussels. I will appreciate if you happen to proceed
this in future. Lots of other folks will likely be benefited out of your writing.
Cheers!

my blog post hempmaxlabcbd.com: http://cristinaluong5.wikidot.com/blog:1
อ้างอิง
 
 
0 #1082 Iona 2020-05-26 10:32
I simply couldn't go away your web site prior to suggesting that I really loved the
usual information a person supply for your guests? Is gonna be back regularly to check up
on new posts

Visit my webpage - Pure Sol Keto Review: https://www.ai4children.org/forums/users/cesarbardolph5/
อ้างอิง
 
 
0 #1081 Reed 2020-05-26 10:29
Hello, all the time i used to check webpage posts here early in the morning, because i like to gain knowledge of more and more.


Also visit my blog post :: Hemp Max Lab CBD Oil: https://www.dailystrength.org/journals/how-to-obtain-a-medical-marijuana-cannabis-card-in-california-11
อ้างอิง
 
 
0 #1080 Tabitha 2020-05-26 10:25
I think other web-site proprietors should take this website as an model, very clean and
wonderful user friendly style and design, let alone the content.
You are an expert Pro Testo Pills - Boost Testosterone In The Bedroom!
| Special Offer: https://www.instapaper.com/p/7913582 this topic!
อ้างอิง
 
 
0 #1079 Almeda 2020-05-26 10:11
I saw a lot of website but I conceive this one has something extra in it.


Visit my web site; EnvyUs Revitalizing Moisturizer - Smooth Stubborn Fine Lines!
| Review: https://www.instapaper.com/p/7867759
อ้างอิง
 
 
0 #1078 Eleanore 2020-05-26 10:08
Currently it seems like Movable Type is the best blogging platform
available right now. (from what I've read) Is that what you are using on your
blog?

my website - Getzor Mask Review: https://marilynurquhart.hatenablog.com/entry/2020/05/06/204701
อ้างอิง
 
 
0 #1077 Christi 2020-05-26 10:07
Great info. Lucky me I came across your site by chance (stumbleupon).
I've book marked it for later!

my webpage amerika uçak kargo: https://www.ucakkargo34.com/
อ้างอิง
 
 
0 #1076 Andra 2020-05-26 10:01
There is definately a lot to find out about this topic.
I like all of the points you made.

My web page: Ozona Life Hempex CBD: http://esthercio43246502.wikidot.com/blog:1
อ้างอิง
 
 
0 #1075 Trent 2020-05-26 10:00
I like this weblog very much, Its a real nice billet
to read and obtain info.

Here is my web site; Peak
Wellness Labs: https://goappreciation.com/groups/samen-cannabis-how-locate-high-quality-cannabis-seeds/
อ้างอิง
 
 
0 #1074 Chara 2020-05-26 09:55
If you desire to increase your experience just keep visiting this website and be updated with the most recent
news posted here.

my blog post ... kanada
kargo: https://www.ucakkargo34.com/tr/kanada-kargo/
อ้างอิง
 
 
0 #1073 Alphonse 2020-05-26 09:54
I'm very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the
accidental misinformation that's at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.


Also visit my web blog: Peak Wellness Labs CBD: https://goappreciation.com/groups/samen-cannabis-how-locate-high-quality-cannabis-seeds/
อ้างอิง
 
 
0 #1072 Pam 2020-05-26 09:53
Hi there fantastic blog! Does running a blog such as this take a lot
of work? I've absolutely no knowledge of computer programming but I was hoping to start my own blog in the near future.
Anyhow, should you have any suggestions or techniques for new
blog owners please share. I know this is off topic however
I simply had to ask. Appreciate it!

Have a look at my web blog :: Peak Wellness Labs Reviews: https://goappreciation.com/groups/samen-cannabis-how-locate-high-quality-cannabis-seeds/
อ้างอิง
 
 
0 #1071 Titus 2020-05-26 09:52
I have to thank you for the efforts you have put in writing this site.
I really hope to view the same high-grade blog posts by you later on as well.

In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my
own site now ;)

Also visit my page ... Getzor Mask
- Protect Against 95% Of Particles! | Special Offer: https://www.instapaper.com/p/7875569
อ้างอิง
 
 
0 #1070 Monserrate 2020-05-26 09:49
I got this web page from my pal who informed me concerning this site and at the moment
this time I am browsing this website and reading very informative articles or reviews at this time.


Here is my web blog ... apexalphamaleen hancement.com: https://getdaywork.com/author/alexandrave/
อ้างอิง
 
 
0 #1069 Leticia 2020-05-26 09:45
Amazing! Its really awesome article, I have got much clear idea regarding from this article.


My blog Getzor Mask Review: https://marilynurquhart.hatenablog.com/entry/2020/05/06/204701
อ้างอิง
 
 
0 #1068 Armando 2020-05-26 09:44
My husband and i have been quite ecstatic Jordan managed to finish off his inquiry out of the precious recommendations he
came across from your own site. It is now and again perplexing just to
possibly be giving freely helpful tips that others have been selling.
We acknowledge we need the blog owner to thank for this.
Those illustrations you made, the easy web site menu, the relationships you will help create Getzor Mask
- Protect Against 95% Of Particles! | Special Offer: https://www.instapaper.com/p/7914686 it's got
all fabulous, and it's assisting our son and us believe that
this idea is interesting, and that is highly mandatory. Thanks for all!
อ้างอิง
 
 
0 #1067 Leonardo 2020-05-26 09:40
Would love to forever get updated great site!


Stop by my website - http://sanitizermax.net/: http://www.fivedollarclassifieds.com/user/profile/55665
อ้างอิง
 
 
0 #1066 Kaylene 2020-05-26 09:37
Excellent post. I was checking continuously this blog and I'm impressed!
Extremely helpful info specifically the last part :) I care for such info much.
I was looking for this particular information for a very long time.
Thank you and good luck.

My webpage; amerika uçak kargo: https://www.ucakkargo34.com/
อ้างอิง
 
 
0 #1065 Jefferson 2020-05-26 09:35
Undeniably consider that that you stated. Your favorite reason appeared to be on the internet the easiest factor to
consider of. I say to you, I certainly get irked while other
people think about issues that they plainly do not recognize about.
You controlled to hit the nail upon the top
as well as outlined out the whole thing with no need side-effects , other folks can take a signal.
Will probably be again to get more. Thanks

Look into my page: Crypto Profit Marketing Review: http://www.merccentre.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=364891
อ้างอิง
 
 
0 #1064 Alicia 2020-05-26 09:34
This is the perfect web site for everyone who hopes
to find out about this topic. You understand so much its almost hard to argue
with you (not that I really will need to...HaHa). You definitely put a new spin on a subject that
has been discussed for a long time. Wonderful stuff, just excellent!


Also visit my webpage: Aunu Earbuds
Price: http://windybroadnax44.wikidot.com/blog:2
อ้างอิง
 
 
0 #1063 Richard 2020-05-26 09:24
Hey! This is kind of off topic but I need some guidance from an established
blog. Is it very difficult to set up your own blog?
I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick.
I'm thinking about creating my own but I'm not sure where to begin. Do you have any points or suggestions?

Thank you

Also visit my web blog ispanya kargo: https://www.ucakkargo34.com/tr/ispanya-hava-kargo/
อ้างอิง
 
 
0 #1062 Marian 2020-05-26 09:18
Simply desire to say your article is as astounding.

The clarity for your post is just great and i could think you are a professional on this subject.
Well with your permission let me to seize your feed to stay up to date with coming near near post.
Thanks one million and please keep up the enjoyable work.Take a look at my blog: Vialift XL
Testosterone Booster: http://www.merccentre.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=412285
อ้างอิง
 
 
0 #1061 Sol 2020-05-26 09:13
Have you ever thought about writing an e-book
or guest authoring on other blogs? I have a
blog based on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would enjoy your work.
If you are even remotely interested, feel free to send me an e mail.


Also visit my homepage: casino betting: https://trello.com/adamantsec6329
อ้างอิง
 
 
0 #1060 Mose 2020-05-26 08:57
Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering if you
knew where I could get a captcha plugin for my comment form?

I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding
one? Thanks a lot!

Take a look at my page katar uçak
kargo: https://www.ucakkargo34.com/katar-ucak-kargo/
อ้างอิง
 
 
0 #1059 Lizzie 2020-05-26 08:50
As I website possessor I believe the content matter here is rattling fantastic
, appreciate it for your hard work. You should keep it up forever!
Good Luck.

Feel free to visit my web site; http://puregrowcbd.org/: http://maavatam.com/user/profile/29224
อ้างอิง
 
 
0 #1058 Dean 2020-05-26 08:45
Howdy just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren't loading correctly.
I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it
in two different browsers and both show the same results.Also visit my blog kanada kargo: https://www.ucakkargo34.com/tr/kanada-kargo/
อ้างอิง
 
 
0 #1057 Jaxon 2020-05-26 08:42
Amazing! Its genuinely remarkable post, I have got much clear idea concerning from this article.


Here is my webpage; http://puregrowcbd.org/: https://www.24nova.com/user/profile/99845
อ้างอิง
 
 
0 #1056 Lois 2020-05-26 08:35
Ridiculous story there. What happened after? Take care!


my site :: Invigor Max Reviews: https://karashumway1.hatenablog.com/entry/2020/05/07/173102
อ้างอิง
 
 
0 #1055 Lucio 2020-05-26 08:24
I don’t һave any idea hⲟw I ended up bеing heгe,
yet I thougһt thіs post waѕ g᧐od. Ӏ do not ҝnow what yyou do
Ьut сertainly you are goig t᧐ a ԝell knowan blogger
whеn you aren’t аlready Rеgards!

Ηere is mʏ web site PEMF Machines Reviews: https://sites.google.com/view/pemfmachinesanddevices
อ้างอิง
 
 
0 #1054 Numbers 2020-05-26 08:20
You really make it appear really easy together with your presentation but
I find this matter to be really something that
I believe I would never understand. It kind of feels
too complicated and very large for me. I'm having a look ahead in your next
post, I will try to get the grasp of it!

Also visit my blog post: katar kargo: https://www.ucakkargo34.com/tr/katar-kargo/
อ้างอิง
 
 
0 #1053 Gita 2020-05-26 08:16
I truly love your blog.. Pleasant colors & theme.
Did you build this website yourself? Please reply back as I?m hoping to create my own personal blog and
want to know where you got this from or what the theme is called.
Appreciate it!

Also visit my homepage :: http://rapiburn.com/: http://www.makemoneydonothing.com/user/profile/60619
อ้างอิง
 
 
0 #1052 Skye 2020-05-26 08:15
I think the admin of this site is genuinely working hard for his site, because here every data is quality based material.


my page ... Magnolia Keto Review: https://iacc-scu.org/reactive-hypoglycemia-and-weight-training-what-you-need-to-be-snacking/
อ้างอิง
 
 
0 #1051 Lucy 2020-05-26 08:15
You got a very good website, Glad I found
it through yahoo.

Here is my blog post ... Magnolia Keto
Diet: http://kptj.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=953802
อ้างอิง
 
 
0 #1050 Kerri 2020-05-26 08:13
Good day! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I'm
trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm
not seeing very good success. If you know of any please share.
Many thanks!

Feel free to visit my web page ... http://keto101pills.com/super-sonic-keto/: http://www.funkyfreeads.com/user/profile/61414
อ้างอิง
 
 
0 #1049 Lonnie 2020-05-26 08:00
I'm not sure why but this blog is loading very slow for me.
Is anyone else having this issue or is it a problem on my end?
I'll check back later and see if the problem still
exists.

My web-site ... Raydia Anti Aging Cream: http://rachaelweis282439.wikidot.com/blog:1
อ้างอิง
 
 
0 #1048 Art 2020-05-26 07:58
I'm not sure where you're getting your info, but great topic.
I needs to spend some time learning much more or
understanding more. Thanks for magnificent information I was looking
for this information for my mission.

Also visit my blog ispanya
kargo: https://www.ucakkargo34.com/tr/ispanya-hava-kargo/
อ้างอิง
 
 
0 #1047 Louise 2020-05-26 07:58
Great article! This is the type of info that should
be shared around the internet. Disgrace on the seek engines
for no longer positioning this post higher!
Come on over and visit my web site . Thank you =)

Here is my page :: http://vigoroux.com/: http://www.interleads.net/classifieds/user/profile/73908
อ้างอิง
 
 
0 #1046 Jonnie 2020-05-26 07:55
I am genuinely delighted to glance at this web site posts which consists
of plenty of helpful facts, thanks for providing these statistics.Here is my web blog ... https://www.suncakemom.com: http://Www.Guinebissauanuncios.com/author/straarupguldborg6/
อ้างอิง
 
 
0 #1045 Forrest 2020-05-26 07:44
At reputable online casinos, gamblers are provided with free
trial versions of scratch cards and other popular casino games, including no download slots and
online poker. When those numbers are chosen it can make the ticket quite
likely going to winning which is them how the available numbers will likely be
predictable and should adhere to some system. With professional football tipping service has not destroyed your whole bankroll worries.


Also visit my website Casino Finder: http://www.vdhm.com.cn/comment/html/?82027.html
อ้างอิง
 
 
0 #1044 Bernadine 2020-05-26 07:42
I delight in, result in I found exactly what I was looking for.
You have ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day.

Bye

Feel free to visit my homepage :: Keto Femme Review: https://www.dailystrength.org/journals/is-the-ketogenic-diet-an-ideal-diet-236
อ้างอิง
 
 
0 #1043 Gladis 2020-05-26 07:40
I don't even know the way I stopped up right here, however
I assumed this put up was once great. I do not recognize who you're but definitely you
are going to a well-known blogger for those who aren't already.
Cheers!

my blog ... Keto Femme Review: https://coychubb2869.hatenablog.com/entry/2020/05/22/163330
อ้างอิง
 
 
0 #1042 Aida 2020-05-26 07:40
Nice weblog here! Additionally your web site a lot up fast!
What host are you the usage of? Can I am getting
your affiliate hyperlink in Pure
Luxe Cream - Support Your Skin Health! | Special Offer!: https://www.instapaper.com/p/7833112 host?
I wish my website loaded up as fast as yours lol
อ้างอิง
 
 
0 #1041 Tiffany 2020-05-26 07:39
Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted
to say that I have truly enjoyed surfing around your weblog posts.
After all I'll be subscribing on your rss feed and I hope you write once more
soon!

Also visit my site: https://nervexol.org/: https://www.carhubsales.com.au/user/profile/71343
อ้างอิง
 
 
0 #1040 Fausto 2020-05-26 07:36
Hello friends, its impressive paragraph regarding teachingand completely explained,
keep it up all the time.

Also visit my homepage - Nervexol Review: https://housingtoolkit.org/forums/users/arnoldondc/
อ้างอิง
 
 
0 #1039 Cheryl 2020-05-26 07:35
I'm curious to find out what blog platform you are utilizing?

I'm experiencing some minor security issues with my latest blog and I'd like to find something more secure.
Do you have any solutions?

Feel free to surf to my blog post; RapidBurn: https://www.dailystrength.org/journals/the-weekday-plan-of-the-cyclical-ketogenic-diet-19
อ้างอิง
 
 
0 #1038 Terese 2020-05-26 07:31
I absolutely love your blog.. Pleasant colors & theme.
Did you create this website yourself? Please reply back as I?m looking to
create my own site and would like to find out where
you got this from or what the theme is named.
Thank you!

my site: http://vasoprime.org/: http://www.makemoneydonothing.com/user/profile/61216
อ้างอิง
 
 
0 #1037 Hudson 2020-05-26 07:23
If some one desires expert view regarding running a blog afterward
i recommend him/her to visit this blog, Keep up the good work.


Also visit my web page :: 우리카지노: https://www.Woori777.com/
อ้างอิง
 

เพิ่มคอมเมนต์ใหม่

 


Joomla 1.5 Templates by Joomlashack